Vi spiser mindre kød

Vi putter stadig færre koteletter, bøffer og frikadeller på tallerkenen, viser en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Berlingske.

Her svarer hver fjerde, at de spiser mindre kød end for fem år siden, og en ud af fem svarer, at de regner med at sænke deres kødforbrug inden for de kommende fem år.

Disse 10 lækre råvarer kan erstatte kød i din mad

51 procent har nedsat deres kødforbrug for at leve sundere, 31 procent har gjort det af hensyn til miljøet, og 19 procent har sænket kødforbruget af hensyn til dyrevelfærd.

Danskerne vender ryggen til svinekød – så mange har droppet grisen

»Der er kommet en stadig større forståelse for, at det ernæringsmæssigt ikke er sundt at spise kød i alt for store mængder. Men også en stigende bevidsthed om CO2-aftrykket fra kød. Den seneste tendens er, at man bliver klimavegetar og undlader at spise kød af hensyn til miljøet,« siger Sisse Fagt, seniorrådgiver i DTU Fødevareinstituttet.

Sidste gang DTU lavede en kostvaneundersøgelse, viste den, at danskerne i snit spiser 52 kilo rødt kød om året.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes