Mad med Gorm: Her er verdens bedste grillmarinade

Ingredienser: 

  • 1 grillet chili
  • Et par grillede hvidløgsfed
  • 2 spsk. ketchup (Heinz!)
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 1 spsk. sød chili
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1/2 æble
  • Salt og peber
  • Evt. 1/4 rødløg

Mad med Gorm: Skindstegt laks med pasta, råmarinerede cherrytomater og fennikel

Se her, hvordan du gør:

Sådan gør du:

Blend det hele sammen, og så har du verdens sejeste grillmarinade. Hvis du skal grille/bage lang tid, så tilsæt vand eller friske tomater, så marinaden bliver tyndere, og du kan glacere i flere lag.

Pensl dit kød med marinaden og læg i frysepose. Minimum 20 minutter i køleskabet, men natten over er det allerbedste.

Marinaden går perfekt til bøffer eller spareribs.

TIP: Hvis du skal grille dine spareribs, så forkog dem inden, så kødet bliver helt mørt.

Mad med Gorm: Pimentcreme – den perfekte creme til grillmaden

Mad med Gorm: Sådan laver du den perfekte pizzadej

Artiklen blev bragt første gang d. 15/8-2016.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes