Køkkentip: Andebryst stegt i ovn

Et velstegt andebryst er noget af det bedste fjerkræ, man kan spise. Her får du en guide til at stege andebryster til perfektion:

Ingredienser:

1 stk. andebryst

Klargøring: 
Kødside – fjern sener og hinder.
Skindside – fjern overskydende fjer og rids skindet i harlekin tern. Skær ikke ned i kødet.

Lav lækker sovs til anden helt fra bunden

Bruning:
Varm panden op til den er sumpervarm (ca. 200 grader). Brun skindsiden først uden olie – skindet fungerer som fedtstof. Når skindet er gyldent (3-4 min.), vendes brystet, og der krydres med salt og peber. Kødsiden brunes, til den har fået stegeskorpe (3-4 min.).

Ovn:
Stegepanden stilles i forvarmet ovn ved 200 grader. Efter 10 min. tages panden ud, og med stegetermometer tjekkes kernetemperaturen. Den skal være 54-55 grader. Når brystet er færdigt, skal det hvile i 10 min.

Sådan gør du:

Skudsikker opskrift: Sådan steger du kyllingefileterne saftige hver gang

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.