Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Køkkentip: Andebryst stegt i ovn

Et velstegt andebryst er noget af det bedste fjerkræ, man kan spise. Her får du en guide til at stege andebryster til perfektion:

Ingredienser:

1 stk. andebryst

Klargøring: 

Kødside – fjern sener og hinder.
Skindside – fjern overskydende fjer og rids skindet i harlekin tern. Skær ikke ned i kødet.
Bruning:
Varm panden op til den er sumpervarm (ca. 200 grader). Brun skindsiden først uden olie – skindet fungerer som fedtstof. Når skindet er gyldent (3-4 min), vendes brystet, og der krydres med salt og peber. Kødsiden brunes, til den har fået stegeskorpe (3-4 min.).

Ovn:

Stegepanden stilles i forvarmet ovn ved 200 grader. Efter 10 min tages panden ud, og med stegetermometer tjekkes kernetemperaturen. Den skal være 54-55 grader. Når brystet er færdigt, skal den hvile i 10 min.
Sådan gør du:

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes