Sådan skal du tø dit kød op – og det er ikke i køleskabet

Læg det frosne kød i en lufttæt pose og brug derefter koldt vand til at tø det op. Det er hurtigst og sikrest.

Læg det frosne kød i en lufttæt pose og brug derefter koldt vand til at tø det op. Det er hurtigst og sikrest.

Bruger du også køleskabet til at tø dit kød op i, fordi du tror, det er det bedste? Så bør du ændre din tilgang, siger en svensk forsker.

I stedet for at tø kød op i køleskabet bør man bruge koldt vand, siger den svenske forsker Susanne Ekstedt ifølge Sciencenordic.com

At tø kødet op i koldt vand er både hurtigere og mere sikkert end at efterlade det i køleskabet dagen lang.

– Dette er noget madforskere har vidst i lang tid, fortæller Susanne Ekstedt til Science Nordic og fortsætter:

– Men denne viden er for det meste begrænset til madindustrien. De fleste mennesker lader ikke til at kende til det.

Derfor bør du droppe kødet én dag om ugen

Sådan gør du
For at tø kød og fisk op i koldt vand er det vigtigt, at det frosne kød er placeret i en lufttæt pose, der holder vandet ude.

Når du lægger kødet i det kolde vand, vil vandet hurtigere optø det, da vand mere effektivt fordeler varme sammenlignet med luft. Samtidig vil det kolde vand forhindre bakterievæksten på kødet.

Eksperter tester syv myter: Det skal du vide om kød

Men hvad med mikroen?
De fleste af os har en mikroovn derhjemme, og flere har nok ofte set sig nødsaget til lige at tø kød op i den.

Ifølge den norske mikrobiolog Per Einar Granum er det absolut ikke den bedste metode, og faktisk bør man afholde sig fra at bruge mikroovnen, medmindre kødet skal anvendes til en helt specifik type retter. Det skyldes, at kødet bliver sejt i mikroovnen.

Per Einar Granum mener således, at det kan være acceptabelt at tø kød op i mikroen, hvis du skal bruge det i en gryde- eller simreret, da kødet vil blive kogt mørt igen. Skal man derimod grille eller stege det, så vil kødet forblive sejt.

– Det (mikroovnens optøningsprogram, red.) er lidt for brutalt for kødet, siger Per Einar Granum til Science Nordic.

Få fedtfattigt kød til at smage af mere

Her er danskernes kødvaner – så meget kød spiser vi

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.