Sådan finder du ud af, om du har sukkersyge

Foto: Colourbox

Sådan finder du ud af, om du har sukkersyge

240.000 danskere bliver behandlet for sukkersyge. Men tallet burde måske være dobbelt så højt.

I hvert fald mener de danske sundhedsmyndigheder, at mellem 100.000 og 200.000 mennesker i Danmark kan gå med sukkersyge, uden de selv er klar over det.

– 25 til 50 procent af de patienter, der får konstateret diabetes, har allerede komplikationer til deres sukkersyge på det tidspunkt, hvor de får det konstateret, siger ledende overlæge på Odense Universitetshospital, Jan Erik Henriksen.

Uopdaget diabetes er farligt

Det kan være farligt at gå rundt med uopdaget diabetes, så det er derfor vigtigt, at lægerne stiller diagnosen så tidligt som muligt i forløbet.

– Det er vigtigt at begynde på en forebyggende behandling inden patienterne får komplikationer, da det kan være alvorligt at gå rundt med uopdaget diabetes, siger Jan Erik Henriksen.

Komplikationer ved diabetes kan være alt fra øjenproblemer til nyreskader til nervebetændelse. Blodpropper grundet åreforkalkninger er også en risiko ved at gå rundt med uopdaget diabetes.

Meget tyder heldigvis på, at de danske læger de seneste år er blevet bedre til at spotte nye diabetespatienter i et tidligt stadie.

Hvis du har en mistanke til, at du lider af sukkersyge, så bør du gå til din læge, så du kan få det konstateret og komme under den rette behandling.

De klassiske symptomer på sukkersyge:

– Tørst

– Hyppig vandladning

– Træthed

– Nedsat appetit og vægttab

– Kløe omkring kønsorganer

– Infektioner i hud og på slimhinder

Kilde: Netdoktor.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.