Test: Nem mad til børnefamilier

mad-råvarer-grøntsager

mad-råvarer-grøntsager

I en travl hverdag kan man godt drømme om at slippe for at skulle finde inspiration til aftensmad og finde tid til indkøb.

Den drøm forsøger fire firmaer at opfylde med deres måltidskasser. Med få klik på firmaets hjemmeside er måltidskassen bestilt, og den bliver leveret til døren. I kasserne er der ingredienser til typisk tre retter plus opskrifter.

Men der er stor forskel på pris, brugervenlighed og madens kvalitet, viser Søndagsavisens test af måltidskasser til børnefamilier.

Frit valg af mange retter

Ret Nemt vinder testen, blandt andet fordi man på firmaets hjemmeside kan vælge mellem otte forskellige retter. Kassen leveres med ingredienserne til de valgte retter.

»Det er helt vildt nemt, og maden var flot og farverig,« siger Helle Lønroth, der er onlinechef for Forum.dk. Som ekspert i hjemmesiders brugervenlighed og husmor i en familie på fem har hun stået for testen.

Fleksibiliteten og valg-mulighederne hos Ret Nemt er imponerende sammenlignet med Skagen Food, der kun tilbyder én børnevenlig ret, og Middagsfred, hvor du kun kan vælge, om kassen skal indeholde mad til tre eller fem dage.

Nemt, men dyrt

De fire firmaer sender stort set alle de ingredienser, som du skal bruge til retterne. Og kvaliteten er ifølge vores testfamilie helt i orden.

»Det er ikke luksus- eller weekendmad. Det er nem hverdagsmad,« siger Helle Lønroth, som har nydt ikke at skulle bruge så meget tid på planlægning og indkøb, mens familien testede måltidskasserne.

Men komfort koster. Et normalt hverdagsmåltid koster familien 100-150 kroner. Til sammenligning koster et måltid fra en af kasserne i gennemsnit 200 kroner.

Aarstiderne var billigst, mens Skagen Food kostede det dobbelte af, hvad familien plejer at bruge. Middagsfred leverede mindst for pengene.

»Middagsfred er helt vildt dyrt, for der er slet ikke mad nok. Og retterne var ikke børnevenlige, så jeg har svært ved at forstå, hvorfor nogen bruger det,« siger Helle Lønroth.

Se testen her

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.