Køkkentips: Amerikanske pandekager

Foto: Madhjælp

Dejen til amerikanske pandekager er forskellig fra traditionelle pandekager – faktisk er den en del tykkere i konsistensen, men simpel at lave.
Ingredienser:
4 æg
2 ½ dl lærnemælk
2 dl mælk
6 spsk olie
300g hvedemel (5 ½ dl)
4 spsk sukker
1 tsk salt
4 tsk bagepulverSmør til stegningAhorn sirup som tilbehør
Obs: Lad dejen hvile i minimum 20 min. Gerne længere.Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Pisk olie, kærnemælk, mælk og æg sammen med en gaffel. Bland indholdet af de to skåle og rør dejen jævn med en håndpisker på laveste hastighed – sæt hastigheden op når alt mel er rørt i dejen.
Sådan laver du dejen:

Når dejen er færdig og har hvilet, er det tid til at stege pandekagerne.
Varm panden op til middel varme. Når panden er varm lægges en klat smør på, og dejen hældes på panden — ca. ½ dl.Når der begynder at danne sig huller i dejen, og dejen ser mat ud vendes pandekagen. Brunes færdig på den anden side. Pas på at panden ikke bliver for varm. Hvis den gør det, bliver pandekagerne brændt før de bliver færdige.
Sådan steger du de amerikanske pandekager:

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1