Spar penge på krydderurterne og dyrk dem selv

De to haveeksperter Iben og Niels Ahlberg fra Magasinet ISABELLAS giver dig her tips til, hvordan du selv kan anlægge en frodig og duftende urtehave med krydderurter.

– Der findes et hav af urter, så vurder, hvilke der passer bedst til dine behov og smagsløg. Overvej også, hvilke urter der klæder hinanden, og hvilke krav de stiller. Her kan du vælge efter højde og farver eller sætte dem sammen, der er i familie. Bland gerne krydderurterne med havens andre blomster for synets og duftens skyld, forklarer Iben og Niels Ahlberg.

Snyd rabarberne. Høst dem i marts. Læs mere på iasbellas.dk

Mål op til urtehaven

Mål det stykke op i din have, du vil bruge til urtehaven, og lav en tegning, inden du begynder at grave. Begynd med at fjerne eventuelt græs fra det område, hvor den nye urtehave skal gro. Det er praktisk at have alle afgrøder samlet på et sted, så man lynhurtigt kan få inspiration til aftensmaden en sommerdag efter arbejde.

Lav dit eget krydderurtebed. Læs mere på isabellas.dk

Sæt skilte på, og bliv klogere på urtens egenskaber

Gør urtehaven til din egen botaniske have ved at sætte små skilte ved hver plante. Så lærer alle lynhurtigt, hvad planterne hedder. Skriver du bag på skiltet, hvad krydderurterne er godt for og velegnet til, bliver du måske hurtigt din egen kok og urtedoktor.

Dyrk grøntsager i vinduet. Læs mere på isabellas.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.