Jordbær-rabarber syltetøj med vanilje

Jordbær og rabarber klæder hinanden, smagstonerne går op i en højere enhed, og hvis man så tilføjer noget hyldeblomst, så kan det ikke blive meget bedre.

Ingredienser

  • 250 g jordbær – vægten er angivet for istandgjorte og kvarte bær
  • 250 g rabarber – vægten er angivet for istandgjorte og skiveskårne rabarber
  • 500 g lyst rørsukker
  • 5 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • revet citronskal fra 2 ubehandlede citroner
  • 1 stang vanilje

Sådan gør du

1. Kom jordbær, rabarber, sukker, hyldeblomstsaft og citronskal i en gryde.

2. Skær vaniljestangen over på tværs midtpå, og slids op hver del. Kom vaniljen i gryden. Lad gryden stå over lav varme, og rør, indtil sukkeret er opløst. Skru nu op for varmen til middelvarme og lad syltetøjet simre i 10 minutter, til det har fået en tykkere konsistens.

3. Pisk let i syltetøjet. Hæld det nu på rene og skoldede glas, og kom straks låg på. Lad det afkøle og stil det i køleskabet, hvor det kan stå i 2 uger.

Man kan, hvis man ikke er sikker på, at man får spist syltetøjet indenfor de 2 uger, enten lave mindre portioner, eller anvende atamon og andre nemme konserveringsmidler, som du finder i supermarkedet, hvor det tydeligt anvises hvordan man gør.

Jeg bruger ikke selv konservering, jeg spiser tingene, når der er der, og i den årstid, hvor frugten er indenfor rækkevidde. Fx er dette syltetøj skønt på rugbrød og lyst fuldkornsbrød.

Det kan kommes på pandekager, på yoghurt og endelig er det skønt på havregrøden. Køber du en god købeis, men du vil alligevel gerne give det dit hjemmelavede præg, så kom en skefuld af syltetøjet her på en god vaniljeis.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.