Fastfood uden stivelse: Burger omeletten

burger-omelet

burger-omelet

Konceptet er enkelt: Skift din burgerbolle ud med din favorit omelet istedet. Du bestemmer selv fyldet og krydringen, får en masse ekstra protein og undgår stivelsen fra burgerbrødet.

Hvis du føler dig inspireret (og har en pande, der tåler grill), så kan det hele laves på grillen.

Omelet: 

  • 5 æg
  • 1-2 dl. revet ost
  • 1 dl. sødmælk
  • Salt og peber

Bøf:

  • 200 gram hakkekød 18% fedt (så det ikke bliver tørt)
  • Salt og peber

Fyld:

  • 2 rødløg
  • 150 gram champignoner
  • 1 avocado
  • 1 tomat

Sådan gør du:

Skær løg og champignoner og steg dem ved middel til svag varme i en pande med olie, til de er brune og karameliserede.

Imens fyldet steger, former du bøffen, krydrer med salt og peber og kommer den på panden eller grillen.

Slå æg ud, tilsæt sødmælk, salt og peber.

Tag løg og champignoner af, når de har fået en dejlig brun farve. Hæld lidt ekstra olie på panden, og kom så æggemassen på. Skru ned til svag varme.

Vend bøffen og kom evt. en skive ost på den tilberedte side. Det vil smelte og løbe ned over bøffen, mens den tilberedes færdig.

Skær avocado og tomat i skiver, så de er klar til servering.

Når omeleten begynder at sætte sig, drysses osten henover den ene halvdel. Løg/champignonfyldet lægges på den samme side lidt efter, når osten er smeltet.

Læg tomat og avocado på omeleten.

Skær bøffen i to dele og læg dem på omeletten.

Nu kommer det svære: Fold omeletten over sig selv, og tag den af panden. Velbekomme.

Se her, hvordan du kan lave den på grillen:

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.