Statens Serum Institut: Influenza har ramt Danmark

Influenzaen har ramt Danmark, det bekræfter Statens Serum Institut.

Influenzaen har ramt Danmark, det bekræfter Statens Serum Institut.

Søndagsavisen erfarer desuden, at der i hvert fald i Region Hovedstaden nu er sendt mails rundt på landets sygehuse, så læger og sygeplejersker kan tage særlige forholdsregler i brug nu, hvor man kan forvente, at patienter ankommer til sygehuset med influenza.

– I sidste uge så vi en stigning i antallet af influenzatilfælde, så vi kom op på i alt 80 registrerede tilfælde af influenza A i Danmark. Onsdag gør vi igen tallene op og ser på udviklingen, forklarer Tyra Grove Krause, overlæge og afsnitsleder ved Statens Serum Institut.

6 gode råd til at passe på dit immunforsvar

Landets sygehuse skal nu tage forholdsregler for at sygdommen ikke spreder sig internt på landets hospitaler. Patienter, der mistænkes for at have influenza skal således i isolation og behandles med særlig medicin, såsom præparatet Tamiflu.

– Vi forestiller os, at forekomsten vil stige de næste uger, forklarer Tyra Grove Krause.

Unge vil blive ramt hårdest – ældre kan være immune
Cirka hver femte år rammes Danmark af en influenzaepidemi, som kan lægge helt op til 20 procent af befolkningen syge. Det er dog endnu for tidligt at sige om det vil ske i år.

Tyra Grove Krause forklarer, at virussen sandsynligvis i år vil ramme unge og børn hårdere end den ældre del af befolkningen.

– Der er tale om en type virus, som minder om et, der florerede for mange år tilbage i 40’erne eller 50’erne. Derfor kan vi forvente at især mange ældre borgere har en vis immunitet overfor det, siger hun.

Det er positivt, at de ældre muligvis rammes i mindre grad, da den ret alvorlige virussygdom, kan være livstruende for de svageligste ældre.

Der er tale om 80 tilfælde af typen Influenza H1N1, som er en såkaldt influenza A. Det er den mest hyppige og også den mest alvorlige. Der er dog også 35 tilfælde af Influenza B, der som regel er lidt mindre alvorlig.

9 sejlivede myter om influenza

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.