For meget søvn kan gøre dig deprimeret

Sover du mindre end 7 til 9 timer om dagen, vil din risiko for at blive deprimeret stige. Men sover du mere, kan det også lede til depression.

Sover du mindre end 7 til 9 timer om dagen, vil din risiko for at blive deprimeret stige. Men sover du mere, kan det også lede til depression.

Det er usundt at sove for lidt, men det kan også være skidt at sove for meget, selvom det måske ikke umiddelbart føles sådan efter en lang søvn, hvor kroppen rigtig har fået hvilet ud og du har fået ro til hovedet. En ofte tiltrængt ro, men får du den gennem timevis af søvn, så er den altså ikke af den sunde slags. Det skriver Prevention.

Panikker du, hvis du ikke kan sove? Se på familiejournal.dk hvorfor du lige så godt kan droppe det

Dårlig søvn = dårligt humør
Det normale søvngennemsnit er mellem 7 til 9 timer om dagen, og sover du mindre end det, vil din risiko for at blive deprimeret stige. Men sover du mere end det, så vil du altså også udsætte dig selv for en betydelige risikostigning, viser nye undersøgelser fra University of Washington Medicine Sleep Center.

Nathanial F. Watson, direktør på Medicine Sleep Center, står bag undersøgelsen og han er ikke i tvivl om, at resultaterne er endnu et vink om, at søvn skal tages alvorligt:

-Dette er blot endnu et bevis for, at det er vigtigt at få den rette mængde søvn. Studiet beviser ikke, at hvis du enten sover for meget eller for lidt, så vil du stensikkert få en depression. Det viser der imod, at dårlige sovemønstre forøger risikoen for at udvikle et dårligt humør, der kan føre til depression.

Mælk og paranødder redder din søvn. Se hvorfor på udeoghjemme.dk.

Din krop skal være i balance
Og er du først fanget i en depression, så kan den rette søvn også spille ind på din helbredelse, peger undersøgelsen mod, ifølge Nathanial F. Watson:

– Vi mener, at disse resultater viser, at behandlingen af deprimerede personer, vil gavne mest optimalt, hvis også disse personer sover det rette antal timer i døgnet.

Derfor skal du sove. Familiejournal.dk giver dig svaret

Det kan være svært at forstå, hvad en lille smule ekstra søvn nu og da kan skade, men kroppen har altså brug for rutiner:

– Kroppen har brug for rytme. Og uden denne rytme, er vi også mere disponible for sygdomme som diabetes, overvægt og andre tilstande, og altså også en stigning i risikoen for at udvikle depressive symptomer.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.