Sådan laver du lækre vegetarbøffer til din burger

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

  • 150 g røde linser
  • 3 dl vand (til at koge linserne i)
  • 100 g revet kartoffel
  • 100 g revet rodfrugt (hvad du har – selleri, pastinak, gulerod)
  • 1 spsk. revet løg
  • 2 fed revet hvidløg
  • 2 spsk. havregryn
  • hakket timian
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 1 tsk. røget paprika.

Skal du hoppe med på trenden og skære ned på kødet? Her er argumenterne for og imod

Sådan gør du:

  1. Kog linserne møre i vand i cirka otte minutter. Hæld vandet fra, og mas linserne lidt.
  2. Riv kartoffel og rodfrugter.
  3. Kom alle ingredienser i en skål, og ælt godt sammen til en fars. Juster eventuelt med mere havregryn eller vand.
  4. Form til ‘bøffer’, og steg på panden i fedtstof i cirka fem minutter på hver side.
  5. Pas på ikke at lave burgerne for tynde, da de så har lettere ved at smuldre.
  6. Server i god burgerbolle med yoghurt/myntedressing og salat/grønt efter smag. Eller med blandede salater og kartoffelsalat.

For eller imod? Kødfri trend har ramt danskerne

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.