Mad med Gorm: Fantastisk basilikumspesto

Drop den den grønne pesto fra supermarkedet. Kast dig ud i lave din egen – det er nemt og smagen er meget mere intens og lækker, end den du får fra hylden.

Alt du skal bruge står under videoen – og det tager ikke mange minutter at hakke, hælde og blende ingredienserne sammen til den lækreste omgang basilikumspesto, som hele familien vil elske til pastaen, brødet eller kødet.

Se her, hvordan du gør:

Mad med Gorm: Sådan laver du min perfekte pizzadej

Ingredienser:

  • 1 stort bundt frisk basilikum
  • 2-3 fed hvidløg
  • Skal fra en halv øko citron
  • 1 stor håndfuld grana eller parmesan
  • 1 lille håndfuld ristede pinjekerner
  • 1 lille håndfuld ”friske” pinjekerner
  • 2-3 dl. olivenolie i god kvalitet, dog ikke for kraftig

Frem med blenderen og put alle ingredienser i – undtagen citron og salt. Tilsæt citronsaften undervejs og smag til med salt.

En pesto har faktisk rigtig godt af at stå og trække et døgns tid for, at alle smagene udvikles.

Pestoen er helt perfekt til pasta, sandwich, fisk, kylling.

Mad med Gorm: Mega lækker tomat-tapenade – i stedet for ketchup

om gorm
Jeg hedder Gorm Wisweh og er kok og medejer af Gorm’s, som du finder i bl.a. Torvehallerne, Magstræde, Nyhavn, Fisketorvet og Fields, og så har jeg været glad for at lave lidt tv en gang imellem fx ‘Vis mig dit køleskab’, ‘Go’ appetit’ og ‘Go’morgen Danmark’.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes