3 sikre tips: Sådan finder du den lækre vandmelon i bunken

Find den perfekte vandmelon med tre simple tricks

Find den perfekte vandmelon med tre simple tricks

De fleste kender det. Sommervarmen banker ned og efterlader os tørstige og på jagt efter en lækker forfriskning. Valget falder på en vandmelon. Man farer i supermarkedet, køber en melon og bærer den hjem. Tænderne løber i vand ved tanken om den søde og forfriskende melon. Men…

Når man skærer den ud, så er den enten vandet eller melet eller noget helt tredje, der gør, at den melon man drømte om, ikke er den samme, som den man får. Men det er der råd for.

Kan man det? Vandmelonspizza på grillen

Her tre råd til at finde den lækreste vandmelon i bunken.

1. Saml den op: Hvad enten du står med en lille eller stor vandmelon, så skal de være tung for sin størrelse. Prøv evt. at løfte på flere af samme størrelse. Det vil være den tungeste melon, der er mest moden.

2. Kig efter den gule plet: Vandmeloner udvikler en gul plet på den side de ligger på. Når denne plet er gul og cremet i farven, så er melonen moden.

3. Giv den et slag: Saml melonen op og giv den et lille slag – ikke for hårdt – blot nok til at høre melonens “lyd”. Giver det en dyb hul lyd, når du slår den, så er den moden. Lyder den lidt mere fast eller “kedelig”, når du slår den, så er den ikke klar endnu.

Sådan snitter du en melon, så du kan spise den uden at få fedtede fingre

Kilde: TheKitchn.com

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.