7 madvarer, der booster din skønhed og sundhed

Når det kommer til sundhed og diæt, er der mange ting, man kan gøre for at gavne sig selv og sin krop.

Der er mange forskellige sunde madvarer, som kan udføre sande små mirakler for kroppen. Men man kan jo ikke forvente, at miraklet sker med det samme. Faktisk må man have lidt tålmodighed og være vedholdende.

Men selvom der måske ikke sker noget øjeblikkeligt, er det vel altid en god idé at hjælpe kroppen lidt på vej med sund mad.

Derfor har vi herunder samlet nogle eksempler på, netop hvilke madvarer kan hjælpe på hvilke områder.

Disse 12 fødevarer skal du spise, hvis du vil have en flad mave

Boost energiniveauet
Klorofyl er et grønt pigment, der findes i planter. Det hjælper med at ilte cellerne, booster vitaliteten og giver farve i kinderne. Derudover hjælper det også kroppen med at komme af med toxiner. Så tag et shot klorofyl om morgenen, og start dagen med masser af energi.

Få håret til at gro
Hvis lokkerne ikke gror så hurtigt, kan du hjælpe kroppen lidt på vej med græsk yoghurt. Det er nemlig stopfyldt med protein, som er kroppens byggeblokke – og det gælder også for håret. Endvidere indeholder det også vitamin B5, der hjælper blodomløbet med at fungere optimalt i hovedbunden.

Gør humøret godt
Hvis du trænger til at løfte humøret, kan du blandt andet gøre det med avocado og valnødder. Begge er fyldt med folinsyre. Manglen af netop dette forbindes ifølge flere undersøgelser med depression. Endvidere indeholder de også begge omega 3-fedtsyrer, som også skulle løfte humøret.

10 madvarer, der kan nedsætte din følelse af stress

Giv huden glød
Når det kommer til hudens glød, er det ikke kun cremer og andet udefra, der kan gavne. Hvis du vil give kroppen lidt hjælp indefra, kan det blandt andet være gennem fisk som vild laks og fjeldørred. De er begge meget rige på omega-3, hvilket er med til at holde huden fugtet og tilføjer glød. Men for at opnå denne effekt skal du have den helt rette dosis: 175 gram to gange dagligt.

Nul allergier
Når øjnene klør og næsen løber, så kan man finde en smule naturlig lindring i nødder og frø. Mandler, peanuts og solsikkefrø er stopfyldte med E-vitamin som ifølge flere undersøgelser skulle hjælpe kroppen med at reducere de allergiske reaktioner.

Fermentering er sundt og hipt. Her er alt du bør vide om processen

Når systemet stoppes
Det sker jo at systemet til tider går i stå – om man vil det eller ej. Man bliver oppustet og sløv. Men et godt trick for at kickstarte systemet er at tage en teske kokosolie om morgenen. Man kan blande det i sin morgenkaffe eller en grøn smoothie og starte dagen med en friskere og fladere mave.

Stop oppustningen
Når det kommer til oppustet mave, så er hverken gluten eller mælkeprodukter kroppens bedste ven. En del af den vægt man taber, hvis man dropper disse madvarer, er vand – giftholdigt vand som ikke kommer tilbage, medmindre du indtager det gennem din diæt på regelmæssig basis.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.