4 sunde måder at spise chokolade på

Vi kender det alle sammen, nogle gange får vi et akut sukkerbehov, og selvom vi egentlig bare skulle have et par stykker chokolade, ender vi tit med at spise hele pladen, og så sidder man med både den dårlige samvittighed og en fornemmelse af, at det alligevel var lidt for meget.

Den anerkendte amerikanske diætist Cynthia Sass, der også står bag bestselleren  ’S.A.S.S! Yourself Slim: Conquer Cravings, Drop Pounds and Lose Inches’ giver her nogle gode råd til hvordan du spiser chokolade på den sunde måde.

Blend chokoladen i din smoothie
Når du står og skal i gang med at lave en lækker frugtsmoothie, så kan det være en god ide at tage et par stykker chokolade og blende i din smoothie, du kan også købe usødet kakaopulver og blende i.

Det smager fantastisk, og på den måde undgår du at overspise og får samtidig dit daglige sukkerfix, siger Sass.

Her er det bedste og værste at indtage før sengetid – chokolade er også på listen!

Tilsæt chokolade til din morgenmad
Morgenmaden er som bekendt det vigtigste måltid på dagen, og hvis du tilsætter lidt mørk chokolade til din havregrød eller strør den hen over din cornflakes sammen med lidt banan og jordbær, så er det faktisk en ren win-win.

Forskning har vist at lidt ’dessert til morgenmaden’ har hjulpet flere med at tabe sig, fordi de mindsker sulten og ikke får så meget lyst til mere sødt senere på dagen.

Man har endda fundet frem til, at denne strategi bidrog til at reducere blodets indhold af ghrelin, det såkaldte sult hormon.

7 madvarer, der booster din skønhed og sundhed

Olivener dyppet i chokolade
Smelt lidt mørk chokolade ved at tilsætte lidt varmt vand – ikke kogende, mens du bliver ved med at røre. Herefter kan du strø det udover alt fra frisk frugt til grøntsager.

Det er meget oppe i tiden, at blande chokolade med madvarer man aldrig havde drømt om. Det kan for eksempel være chokolade dyppede asparages, olivener, soltørrede tomater. Det lyder måske specielt, men prøv det.

Spis dig til en bedre forbrænding

Tilføj chokoladen til krydrede retter
Det er også blevet mere og mere almindeligt, at komme chokolade i krydrede retter. Retter med chili og andre stærke krydderier blandet med chokolade er slet ikke så usædvanligt mere, og det smager rigtig lækkert.

Du kan også prøve at komme chilien og chokoladen i din hummus. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og det er både sundt og du får opfyldt dit daglige sukkerbehov på den gode måde.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes