5 grunde til at elske bananer

Er du glad for bananer, så skal du endelig blive ved med at gnaske løs på dem, for frugten er fyldt med gode egenskaber så som fibre og mineraler. Og så kan de hjælpe dit helbred til at blive endnu bedre, skriver news.health.com.

Se de fem bedste fordele her, ifølge ernæringsekspert Cynthia Sass:

Den letter maveproblemer
Har du bøvl med fordøjelsen, så kan bananer være et godt middel mod det. I det hele taget kan bananer afhjælpe flere maveproblemer, forklarer Cynthia Saas.

En medium banan indeholder omtrent 3,1 gram fibre, som er både opløselige og uopløselige, hvilket kan hjælpe med både at lette fordøjelsen og lindre forstoppelse. Og har du diarré, så vil en banan også kunne hjælpe dig tilbage til en normal tilstand.

– Bananer neutraliserer surhedsgraden i maven og hjælper med at mindske irritation, siger Cynthia Saas, der også påpeger, at en banan kan hjælpe mod mavesår og halsbrand.

Fem udskældte madvarer, der er alligevel er sunde for dig

Den skaber gode bakterier
I yoghurt og andre fødevarer findes den ’gode’ bakterie probiotika, der hjælper på fordøjelsen. Det gør præbiotika, som er en kulhydrat, også, og det findes i bananer.

Præbiotika kan ikke fordøjes af den menneskelige tarm, men er stadig gode for os, da de leverer næring til den probiotika, du får fra yoghurt.

– De hjælper de gode probiotika med at vokse, siger ernæringsekspert Cynthia Sass, og det er altså netop dette sammenspil, der vil give dig en sund tarm.

Derfor skal du ikke putte tomater i køleskabet

Den kan erstatte energi-drikke
Det er meget populært at drikke diverse opkvikkende og opløftende ting efter træning, men du behøver slet ikke andet end naturens egne midler, siger Cynthia Sass.

En banan er nok og de er sågar pakket med flere næringsstoffer end en energidrik.

Du får med en banan ikke bare energi, du får også kalium, som regulerer muskelsmerter, naturlige sukkerstoffer og antioxidanter.

Den kan øge dit stofskifte
Bananer er en god kilde til stivelse, der findes i kulhydratrige fødevarer, og det kan ifølge Cynthia Sass hjælpe dig med at holde den slanke linje.

Det sker, blandt andet fordi din krop skal nedbryde stivelsen, og det gør den langsomt samtidig med, at den holder din appetit nede.

Sådan får du slanke og faste lår

Den holder dit blodtryk i skak
Der er et naturligt højt indhold af kalium i bananer, og det hjælper med at regulere dit blodtryk.

– Det stimulerer nyrerne til at frigive overskydende natrium og den væske, som kroppen ellers holder fast på, siger Cynthia Sass.

Bananer kan altså hjælpe dit blodtryk og samtidig dit hjerte, så du skal ikke holde igen med at spise den søde frugt.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1