Spis fisk og hold hovedet frisk

Laks er en af de sunde fede fisk.

Laks er en af de sunde fede fisk.

Har du husket at spise din fisk hen over sommeren, eller har du glemt det, fordi bøffer på grillen, koldskål og is stod højere på listen?

I så fald er det tid til at komme ind i kampen igen og gøre din hjerne klar til efteråret, og det klarer du nemt ved at spise fisk en gang om ugen, skriver newmaxhealt.com.

Hvornår er en fisk en fed fisk?

Forskere fra University of Pittsburgh School of Medicine slår fast, at spiser du kogt eller bagt fisk en gang om ugen, så holder det dig mentalt skarp.

– Vores studier viser, at folk der er på en diæt, der indeholder bagt eller kogt fisk, ikke stegt, har en større hjerne-volume i de områder, der forbindes med hukommelsen og bevidsthed, siger James T. Baker, der er professor i psykiatri på universitetet.

Du kan supplere din kost med omega 3-fedtsyrer – få tips til hvordan du gør det naturligt på femina.dk

Fremtidssikker kost
Din livsstil har stor indvirkning på, hvordan dit fremtidige liv vil blive, og sørger du for at spise fisk, så ruster du også hjernen til alderdommen og har mindre risiko for at udvikle demens eller andre mentale sygdomme, viser forskningen.

– Det viser at livsstilsfaktorer, i dette tilfælde at spise fisk, snarere end biologiske faktorer bidrager til strukturelle ændringer i hjernen. Derfor er sammenspillet mellem flere livsstilfaktorer sandsynligvis ansvarlig for en sundere hjerne, og dette kan være med til at forhindre eller forsinke kognitive problemer, der kan udvikle sig senere i livet.

Det er altså ikke bare efteråret, du gør dig selv klar til, hvis du spiser fisk en gang om ugen. Du gør dig også klar til dit livs efterår, og det er jo “ikk’ så ringe endda”.

Har du mistet din lyst til sex? Få eksperternes råd til at få sexlysten igen på q.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1