Sådan spiser du dig til et sundt underliv

Nogle mad- og drikkevarer kan hjælpe med at forebygge svamp, urinvejsinfektion, fibromer og generel bedre sundhed i dit underliv.

Her kan du se, hvilke der er gode for hvad.

Kefir

Kefir og yoghurt giver en dobbelt bonus til din sundhed forneden. Probiotika booster skedens sunde mikroflora – og hjælper dermed til at forebygge infektioner – og calcium hjælper mod PMS-symptomer.

Fuldkorn, bælgfrugter og grøntsager

Hvad har disse fødevarer til fælles? Masser af fibre, der nærer de gode tarmbakterier. Og den bedste måde, du kan holde skeden sund på, er faktisk ved at holde tyktarmen sund, da de fleste bakterier kommer fra tyktarmen.

Skal dine grøntsager egentlig skrælles? Få svaret her.

Fede fisk

Bare 85 gram laks indeholder 75 procent af dit daglige behov for D-vitamin plus en sund dosis omega 3 – og begge er vigtige for et godt helbred. De er også gode for hjertet – og er dit hjerte sundt, cirkulerer blodet lettere i kroppen og dermed forneden.

Æbler

Kvinder, der spiser et æble om dagen, rapporterer om bedre evne til at blive ophidset og få orgasme i forhold til kvinder, der ikke spiser æbler. Det skyldes stoffet phloridzin (som er en slags fytoøstrogen), der findes i æbler.

Boost din forbrænding og tab dig op til fem kilo på to uger.

Grøn te

Polyfenoliske catechiner i grøn te kan dræbe de colibakterier, der forårsager urinvejsinfektioner. Og koffeinen i grøn te kan lette PMS-symptomer.

Kilder: Archives of Gynecology and Obstetr ics, Frontiers in Microbiology, Shape.com

Hvad siger din vægt om din sundhed? Få svaret her

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1