Derfor skal du spise flere nødder

Knas, knas, knas. Smagen og konsistensen gør nødder til en nydelse at indtage, og en lille håndfuld dagligt løfter din sundhed mere end nogen anden fødevare, viser nye kost-undersøgelser. Det skyldes især indholdet af omega 3-fedtsyrer og fibre.

Nøddespisere har 29 procent lavere risiko for hjerteproblemer end andre, ligesom nødder beskytter mod en bred vifte af kræftformer. Mennesker, der spiser en kost rig på nødder, har også sjældnere diabetes og inflammation i kroppen.

Her er tre snacks, der faktisk ikke er så usunde, som vi troede

Uanset om du snacker på valnødder, mandler, hasselnødder, cashewnødder, pistacienødder, pekannødder, paranødder eller jordnødder, får du en cocktail af fibre, magnesium og antioxidanter, som virker gavnligt i forhold til at mindske riskoen for hjerte-kar-sygdomme, og som kan reducere kolesterolniveauer.

Især valnødder og pekannødder har et meget højt niveau af antioxidanter, som modvirker iltning af cellerne og aldring. Peanuts indeholder mere folinsyre end de andre nøddeformer, og derfor er det især dem, man skal spise, hvis man vil styrke sin hjerne.

Det er virkelig sundt at spise bønner – læs her, hvad de kan gøre for din krop

Siden amerikanerne i 1995 begyndte at tilsætte folinsyre til kosten, er antallet af blodpropper i hjernen faldet med 15 procent. Nødder indeholder protein, som giver stabilt blodsukker, og derfor har mange erstattet et stort sukkerforbrug med nødder.

Ideelt set skal du kombinere kulhydrat og protein, hvis du vil holde dig mæt længe.Der er kun én ting, du skal være opmærksom på, før du træder på speederen: Find ud af, hvor bremsen sidder!

For i den selv samme sunde håndfuld er der ca. 250 kalorier. Og i øvrigt bliver du ikke sundere og sundere, jo flere du spiser ud over de anbefalede 20 gram, kun tykkere.

Kan du godt lide æg? Så mange må du faktisk spise om dagen

Her er de fedeste: Macadamia og pekannødder.

Er nogle så også sundere end andre? Ja, mandler, valnødder og pistacienødder indtager top-3.

Kilde: Huffingtonpost.com, Videnskab.dk og BMC Medicine (Femina)

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1