Så sunde er frosne grøntsager

Du behøver ikke at have så dårlig samvittighed over, at du serverer bønner fra fryseren i stedet for friske haricots verts, du selv har pillet og skyllet grundigt.

Frosne grøntsager indeholder nemlig rigtig mange gode vitaminer og mineraler. Efter høsten koges de og fryses ned få timer efter.

Det betyder, at de frosne grøntsager bevarer rigtig mange af de gode næringsstoffer modsat de friske grøntsager, der ofte ligger timevis, før de bliver sat til salg, skriver iForm.

Her er nogle af fordelene ved forskellige frosne grøntsager:

Majs: Frosne majs indeholder ligeså mange B-vitaminer som friske majs, og de mister også kun 10 pct. af deres indhold af A-vitaminer på et år. Det er langt mindre end de friske majs fra kolberne mister.

Der er dog lidt mindre kalium og fosfor i den frosne variant.

7 ting, du skal vide, før du bliver veganer

Haricots verts: Det kan være lidt besværligt at pille de friske bønner, og der er faktisk gode grunde til at vælge de frosne af slagsen. De indeholder nemlig 12 gange så meget C-vitamin som de friske.

Bønner indeholder i øvrigt både kostfibre, folat og C-vitamin.

Ærter: De frosne ærter holder rigtig godt på vitaminerne. Faktisk mister frosne ærter kun fem pct. af sit C-vitamin-indhold på ni måneder. Det mister de friske ærter på to dage i supermarkedet.

Frosne ærter indeholder i øvrigt også masser af proteiner, kostfibre, fosfor, jern, mangan og kalium.

Æbler – derfor skal du spise dem

Spinat: Da de friske spinatblade hurtigt ødelægges af lys og luft, giver det god mening at vælge den frosne spinat, der indeholder mere C-vitamin. Frisk og frossen spinat indeholder lige meget E- og A-vitamin, men folat, K-vitamin og jern holder sig bedre i den friske spinat.

Spinat er generelt noget af en vitaminbombe. Der er gode vitaminer, carotener, riboflavin og folat i, der virker rigtig godt for immunforsvaret, fordøjelsen og energiniveauet.

Må frostvarer fryses igen, og hvor lang tid kan de egentlig holde sig. Læs mere om de gyldne regler om frossen mad på Søndag.dk

Broccoli: Der er faktisk tre gange så meget C-vitamin i frossen broccoli som i frisk broccoli. Og broccoli er jo generelt ret sundt. Der er både E-vitamin, kalk og K-vitamin i, der gavner din ældningsproces.

Gulerødder: Hvis du ikke gider skrælle gulerødder, kan du fint vælge de frosne. De indeholder nogenlunde samme mængde A-vitamin, kalk, kalium, magnesium og jern.

Kilde: www.iform.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1