Nordisk middelhavskost: Kom af med inflammation, overvægt og sukkertrang

Maria Borelius i balance med ny anti-inflammatorisk livsstil.

Maria Borelius i balance med ny anti-inflammatorisk livsstil.

Maria Borelius var 52 år, da hun begyndte at føle sig træt og nedslidt, og tilmed deprimeret.

Hun går til lægen og får at vide, at det er overgangsalderen, og at det bare er sådan, det er.

Men den melding vil hun ikke godtage, og hun begynder derfor at undersøge hvordan hun kan få det bedre, og det tager hende på en fire år lang rejse til en ny anti-inflammatorisk livsstil.

Helt tilfældigt
Maria Borelius’ nye livsstil startede egentlig lidt tilfældigt. Fast besluttet på at få mere energi, kontakter hun derfor en fitness-stjerne i Canada, som laver en kostplan til Maria, og sætter hende i gang med at træne.

Efter tre måneder kan Maria mærke en markant forskel. Hun føler sig ikke længere oppustet, og hun er i meget bedre humør. En dag, er hun til et møde, hvor en professor introducerer hende til anti-inflammatorisk kost. Det går op for Maria, at det er den selvsamme kost, som hun har levet efter i tre måneder.

Maria er videnskabsjournalist og nysgerrig af natur, så hun går i gang med at researche på alt, hvad der har med anti-inflammation at gøre.

Som journalist er hun skeptisk og kritisk tænkende, og godtager ikke alt, hvad hun finder. Men gennem sin grundige research opdager hun flere ting, hun ikke var klar over.

Noget af det, hun bliver mest overrasket over er, at det ikke kun er den anti-inflammatoriske kost, der påvirker kroppen, men også at negativitet kan være med til at øge inflammationen i kroppen.

– Jeg blev overrasket over, hvordan negativitet også kan påvirke inflammationen. Dét, at være deprimeret går ikke kun ud over dit sind, men også din krop. Men det giver god mening. Tænk for eksempel på skuespillere, når de skal spille en deprimerende rolle. At skulle leve sig ind i en destruktiv rolle, kræver enormt meget, og det kan tage uger for skuespillerne at blive sig selv igen.

Læs resten af interviewet på MY DAILY SPACE. 

Det står bliss for

Boost med anti-inflammatorisk mad
Lavere sukkerindtag
I bevægelse
Stille. Ro og bevidst hvile
Søg efter ærefrygten

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.