Den supersunde, gule rod: Derfor er den så god for dig

Gurkemeje kan købes både som pulver og rod.

Gurkemeje kan købes både som pulver og rod.

Gurkemeje har været kendt i mange år, men den lidt oversete rod, som oftest bare har været brugt til at give en ret en smuk gul farve, er pludselig kommet stærkt på banen. For man kan både spise og drikke sig til sundhed med roden som ingrediens.

Hvis du nogensinde har kastet dig ud i at lave en ret, der indeholdt gurkemeje, kan du sikkert huske, hvor grisset det var at bruge denne skønne, men aldeles farverige gule rod, men den er et fantastisk krydderi at inkludere i retter på grund af sine mange sundhedsmæssige fordele.

Det minder lidt om ingefær, da det også fremstår som rod og i pulverform, men det skal dog siges, at smagen er helt anderledes. Det gule farvepigment hedder curcumin, og det er det, der holder dig supersund!

Læs også på MY DAILY SPACE: Sådan styrer du uden om forarbejdet mad og får “rene” måltider

Sundhedsfordele ved gurkemeje
  • Godt for hjertet: Forskere har fundet bevis på, at roden kan medvirke til at forebygge hjertekarsygdomme.
  • Godt for immunforsvaret: Gurkemeje mindsker inflammation i kroppen, hvilket kan forebygge visse sygdomme.
  • Udsætter diabetes hos folk, der har “prediabetes”: Det blev bevist i en undersøgelse i 2012 blandt en gruppe på 16 mennesker.
  • Kan bekæmpe og forebygge kræft: Det er blevet bevist, at indtagelsen af roden kan mindske allerede eksisterende kræftceller i kroppen.

KilderHuffingtonpost og iform

Hvordan kan man bruge gurkemeje i madlavning?
Gurkemeje kan have en ret kraftig, bitter smag, når krydderiet ikke bliver kombineret med de rette ingredienser. Personligt elsker jeg at tilsætte det på stegte grøntsager, men af og til tilsætter jeg det også i te og smoothies.

I vintertiden er det nemt at blive syg, og jeg prøver derfor altid at forebygge disse trælse tider ved at indtage en masse superfoods.

En af de ting, jeg elsker at lave både om vinteren og sommeren, er det, der kaldes en “gylden latte” – den er, som navnet antyder, en flot gyldenfarvet latte og smager helt fantastisk af kanel, vanilje, ingefær og gurkemeje.

Læs også på MY DAILY SPACE: Vigtige kosttilskud til veganere

Opskrift på gylden latte

Du skal bruge:

4 dl mandelmælk/sojamælk/mælk
1 spiseske gurkemeje
1 spiseske honning
1 teske kanel
1 teske vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang
revet ingefær
salt og peber

Sådan gør du:

Bland blot alle de ovenstående ingredienser i en blender, og server enten varm eller i et glas med isterninger.

Læs også på MY DAILY SPACE: Derfor er søvn så vigtig for dig

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.