Test: Sprøjtemidler i økologisk grønt – disse supermarkeder beskytter dig bedst

Hvis du vil undgå sprøjtemidler i grøntsager og frugt, er det ikke nok bare at vælge økologi. Det viser en ny test, som Forbrugerrådet Tænk står bag.

Testen afslører nemlig, at bl.a. Lidls, Rema 1000’s og Menys økologiske agurker indeholder så mange pesticidrester, at Forbrugerrådet ikke kan anbefale dem.

Test: Opvaskemidler indeholder skadelig kemi

Det understreges dog, at “rester af sprøjtemidler i frugt og grønt varierer alt efter årstid, vejrforhold og fra den ene leverandør til den anden”, og at “det ikke er sikkert, at mængden af sprøjtemidler er det samme på et andet tidspunkt”.

Rådet slår dog fast på baggrund af testen af bl.a. 17 agurker, at det er bedst at vælge økologisk frem for konventionelt.

Læs test af agurker, tomater og vindruer på tænk.dk (kræver medlemskab).

Test: Forbrugerrådet advarer – køb aldrig balloner her

Disse supermarkeder beskytter dig bedst
Forbrugerrådet Tænk har også undersøgt seks supermarkedskæder for, hvor godt kæderne beskytter forbrugerne mod sprøjtemidler i konventionel frugt og grønt.

Forbrugerrådet konkluderer på baggrund af sine undersøgelser, at Lidl, Aldi og Coop beskytter forbrugerne mest mod sprøjtemidler, da de “har de skrappeste krav og kontrol af sprøjtemidler i varer, som ikke er økologiske”.

Supermarkederne skal hjælpe med at komme rester af sprøjtemidler i vores mad til livs. For supermarkederne spiller nemlig en vigtig rolle i forhold til at begrænse, hvor meget sprøjtemiddel vi får fra vores mad. Derfor er det positivt, at nogle supermarkeder har opfanget, at forbrugerne ikke ønsker rester af sprøjtemidler i mad, siger Camilla Udsen, seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet Tænk.

Test: Livsfarlige mobilopladere solgt i danske butikker

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.