Dagens ret: Valgflæsk

Stegt flæsk med persillesauce

4 personer

Flæsken:

20 skiver magert svinebryst

2 spsk. rapsolie

Havsalt og friskkværnet sort peber

Saucen:

2 dl minimælk

2 dl grøntsagsbouillon – brug den gode økologiske fra helsekosten og
’brugsen’ Herbamare

1 dl minimælk, rystet med 4 spsk. hvedemel

2 spsk. piskefløde, hæld 2,5 dl piskefløde på isterningspose og frys ned, tag

2 tern, hvert tern indeholder 1 spsk. – det giver god mening her

1 bdt. persille, du vælger kruspersille eller bredbladet persille, og mætter saucen, som det behager dig

Tilbehør:

1 kg små fine kartofler, som du skrubber og koger i letsaltet vand, så de lige nøjagtig er møre, ikke udkogte. Med skræl. Og evt. brøndkarse, det er ikke kun for pyntens skyld, det smager guddommeligt!

Sådan gør du:

1. Gnid kødet med godt med olie, læg det i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, og sæt det i 190 grader varm ovn. Lad det stege i 35 min. – vend det en gang undervejs, evt. med din madpincet, tag det ud og hæld fedtet fra.

Princippet er, at det vegetabilske fedt er med til at stege det animalske fedt ud – den såkaldte fedtafsmeltning giver en god smag og god sprødhed.

Hæld det overskydende fedt fra, og kassér det. Sæt det i ovnen igen i 10 min., eller indtil det er gyldent og sprødt. Når det er færdigt, lægges det på køkkenrulle, som opsuger det værste fedt. Du kan holde det sprøde flæsk varmt i en 90 grader varm ovn, hvis du ikke er færdig til servering.

2. Mens du steger flæsk, skrubber du kartofler og koger dem. Og du gør klar til saucen:

3. Kog mælk og bouillon op, jævn det med mælk og mel, og når saucen er kogt op og blevet lidt tyk, piskes fløden i med et manuelt piskeris, altså ned i den varme sauce, og så simrer saucen færdig, og den mættes med persille og smages til med salt og peber.

Velbekomme!

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.