Så meget sundere bliver kroppen efter få dage uden sukker

Kun ni dage skulle der gå, før forskere kunne se en markant forbedring hos de børn, der ikke spiste sukker.

Kun ni dage skulle der gå, før forskere kunne se en markant forbedring hos de børn, der ikke spiste sukker.

Ni dage. Så lang tid skulle der gå, før forskere kunne se en drastisk forskel hos de 43 børn, der havde fik skåret sukker fra deres kost, skriver The Independent.

På ni dage var de børn, der havde droppet sukkeret til fordel for sukkerfri stivelse, blevet markant sundere, som den ledende forsker, børnelæge Robert Lustig forklarer:

– Alt blev bedre. Disse opdagelser støtter idéen om, at det er essentielt for forældre at evaluere sukkerindtaget og helbredspåvirkningerne med tanke på, hvad deres børn spiser.

Så usundt er populær børnemad

Drejer sig ikke (kun) om kalorier
Undersøgelsen peger på, at man ikke kun kan nøjes med at tælle kalorier, når man skal undgå fedme eller tabe sig.

Robert Lustig mener, at man må have ekstra fokus på sukker i mad og ikke bare have fokus på at holde sig under et vist antal kalorier.

Daglige anbefalinger: Så meget sukker må vi få

– Sukkerkalorier er de værste, fordi de bliver til fedt i leveren, hvilket øger insulinresistensen og risikoen for diabetes, hjerte- og leversygdomme, forklarer børnelægen.

Både børnenes kolesteroltal og insulinniveauer faldt drastisk, da de fik en kost uden sukker.

De 43 børn fik skiftet sukker i kosten ud med stivelse uden sukker. Undersøgelsen kunne ud fra denne metode konkludere, at sukker ikke er usundt pga. kalorieindholdet, da forsøgspersonerne indtog de samme kalorier i form af stivelse, men på grund af den belastning det er for vores stofskifte.

Sukkersyndere: Så meget sukker indeholder populære fødevarer

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.