DF: Vi vil være mestre i flygtningehjælp

Den bedste måde at hjælpe verdens flygtninge på er ved at sætte ind i nærområderne, mener Dansk Folkeparti. Her er det Aleppo i Syrien, hvor hverdagen – trods krig og ødelæggelser – fortsætter.

Den bedste måde at hjælpe verdens flygtninge på er ved at sætte ind i nærområderne, mener Dansk Folkeparti. Her er det Aleppo i Syrien, hvor hverdagen – trods krig og ødelæggelser – fortsætter.

Hvis vi vil, kan vi blive verdensmestre i at hjælpe flygtninge i nød. Vil vi det, skal vi dog fundamentalt ændre den måde, vi i dag hjælper på. Men er det ikke at foretrække, hvis det betyder, at vi kan hjælpe langt flere af dem, der i verden reelt er i nød?

Hvis det samtidig betyder, at vi er mere sikre på, at dem, vi hjælper, vitterligt er flygtninge og ikke migranter på jagt efter bedre livsvilkår. Det kræver blot, at vi laver nogle få – men fundamentale – ændringer i den måde, vores flygtningepolitik fungerer på. Her er vores forslag.

Skal ikke integreres

Fremover skal folk, der søger asyl i Danmark og får flygtningestatus, ikke placeres i en kommune med henblik på at blive integreret. De skal i stedet hjælpes i statslige centre, hvor de selvsagt har ordentlige vilkår, men hvor det samtidig understreges, at de hjælpes her midlertidigt og skal tilbage til nærområdet eller hjemlandet, når det bliver muligt.

Dette vil frigøre mange penge, som i dag bruges på integration, men som i stedet blandt andet kan bruges til at hjælpe de flygtninge, der opholder sig i deres nærområder.

Det vil så også betyde, at de personer, der bruger den triste flygtningesituation til at forsøge at emigrere – ikke fordi de på nogen måde er forfulgt, men fordi de søger bedre livsvilkår – ikke vil komme til Danmark. Det vil derimod de reelle flygtninge, for hvem beskyttelse imod krig, risiko for tortur og lemlæstelse er en reel bekymring.

Hjælp i nærområderne

Danmark skal være det land i verden, der i forhold til sin størrelse yder mest hjælp i nærområderne.

FN’s flygtningeorgan UNHCR vurderer, at alene 35 procent af de grundlæggende behov i nærområderne opfyldes. Det er selvfølgelig ikke holdbart.

Hvis Danmark øger sin bistand i nærområderne med 1,1 milliard kroner, vil vi være det land i verden, der forholdsmæssigt hjælper mest. Dermed lægger vi en klar linje, som andre lande forhåbentlig vil følge, og som vil betyde, at ressourcerne til hjælp i nærområderne er til stede. Dermed bliver det også mere legitimt at kræve, at flygtningene hjælpes i deres nærområder og ikke ved at forsøge vandringen til Europa.

Pengene skal komme dels fra besparelserne ved stoppet for integrationen i kommunerne, dels ved omlægning af ulandsbistanden.

Grænsekontrol skal genindføres

Kontrollen ved Danmarks grænser skal selvsagt genetableres. I 2001 gik Danmark med i Schengen-samarbejdet – vi blev dengang garanteret, at de såkaldte ‘ydre grænser’ var sikre. Længe har vi vidst, at dette var en illusion, men med de seneste ugers begivenheder står det nu lysende klart for alle.

Forudsætningen dengang i 2001 er bristet, hvorfor det er helt forståeligt, at flere EU-lande er i gang med at genetablere grænsekontrol. Det skal Danmark selvfølgelig også.

Indtil nu er vi, Dansk Folkeparti, det eneste parti i Folketinget, der ønsker dette. Men mon ikke danskernes pres i sammenhæng med det, der sker i Europa for tiden, arbejder for, at flere partier accepterer genetablering af kontrol ved vores grænser? Jeg tror det – og vi stopper ikke kampen for det, før vi har fået det igennem!

Vi skal gå forrest

Der er mange danskere, som synes, at det ikke længere er nok bare at se på den udvikling, som sker rundt om os. Mange, der synes, at vi i højere grad skal søge indflydelse på, hvad der skal ske, og hvordan vi håndterer den situation, vi står i.

Jeg er her kommet med nogle konkrete bud, der viser, at vi i Danmark kan gøre en forskel, hvis vi vil. Omlægger vi flygtningepolitikken som her foreslået, vil vi sandsynligvis igen blive et foregangsland, som andre vil følge. Simpelthen fordi det vil sikre, at flere flygtninge i verden bliver hjulpet, samtidig med at vi kan fastholde vores måde at indrette os på.

Vi lever i et af verdens bedste lande – danskerne er i målinger kåret som et af verdens lykkeligste folk. Dette skal vi selvfølgelig holde fast i, og det kan vi også! Vi kan hjælpe flere, samtidig med at vi fastholder vores måde at indrette os på. Hvis vi vil.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.