Søndagsavisen mener: Kalundborg er ikke for børn

Kalundborg på Vestsjælland har mange ting. Smuk natur, en charmerende gammel bykerne og billige huse. Men der er én ting, som gør den uattraktiv for børnefamilier.

Kalundborg på Vestsjælland har mange ting. Smuk natur, en charmerende gammel bykerne og billige huse. Men der er én ting, som gør den uattraktiv for børnefamilier.

Søndagsavisen kårer i dag landets bedste og værste skoler på baggrund af tal fra Undervisningsministeriet om fravær, trivsel, lærernes kompetencer og evnen til at løfte elevernes faglige niveau.

Her er Danmarks bedste folkeskole

Pilen peger på ledelsen
Selvfølgelig vil der være nogle skoler, som har det lettere end andre i den konkurrence, ligesom tilfældigheder kan påvirke de enkelte års tal. Eksempelvis er det nemmere at få god trivsel, hvis næsten alle elever kommer fra velfungerende hjem. Men den vigtigste forklaring er ledelse. Evner byrådet, skoledirektøren og den enkelte skoleleder at skabe en kultur med engagement og krav til lærer og elever, eller sejler det bare derudad?

Tag en kommune som Kalundborg. Alle skoler på nær en ligger blandt den dårligste fjerdedel i Danmark. Det er så ringe, at pilen kun kan pege på byrådet og kommunens ledelse.

Danmarks dårligste skole: »Vi kan gøre det lidt bedre – selvfølgelig kan vi det«

Så med andre ord: Jeg gider ikke høre mere jammer fra politikere i kommuner som Kalundborg om, at de har svært ved at tiltrække børnefamilier.

De kunne starte med at få skolevæsenet til at fungere – så ville Kalundborg på mange måder være en drømmeby for børnefamilier.

Find den bedste skole i lige netop din kommune

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.