Martin Henriksen: Hvor muslimsk skal Danmark være?

Mange muslimer forstår ikke det land og den kultur, de har valgt at leve i, mener Martin Henriksen. Her demonstrerer organisationen Hizb ut-Tahrir på Nørrebro i København.

Mange muslimer forstår ikke det land og den kultur, de har valgt at leve i, mener Martin Henriksen. Her demonstrerer organisationen Hizb ut-Tahrir på Nørrebro i København.

For nylig viste en måling, at 60 procent af de franske muslimer mener, at piger bør bruge hovedtørklæde i skoler og på universiteter. Cirka 30 procent anser islams sharialove for at være vigtigere end den franske republiks love. Det er mildt sagt skræmmende og et klart udtryk for, at en stor del af de muslimer, som bor i landet, ikke kan siges at være franske i hjertet.

Samme tendens ser vi her i Danmark, hvor en måling sidste år viste, at fire ud af ti muslimer i Danmark ønsker, at Koranen skal indgå som fundament for dansk lovgivning. 93 procent af herboende muslimer mente, at det var forkert af Jyllands-Posten at trykke de såkaldte Muhammed-tegninger.

Tal som disse viser med al tydelighed, at mange muslimer simpelthen ikke har forstået det land og den kultur, som de sådan set selv har valgt at leve i. Disse mennesker bor i Danmark, men har fravalgt Danmark og danske værdier. Det er rent ud sagt respektløst.

Beskæftigelsesministeren: Flygtninge skal ikke tage andres job

Uforenelig med vores principper
Hvorfor er det så sådan? Det er oplagt, at antallet spiller en rolle. Det er trods alt nemmere at integrere få end mange. Men det spiller også en rolle, at islam på lange strækninger er uforenelig med de værdier og principper, som vort land bygger på.

Islamiske værdier og danske værdier er to meget forskellige værdisæt, som ikke passer særlig godt sammen. Begge dele kan ikke være på samme sted på samme tid, uden at der opstår frustration og konflikt. Man kan også sige, at der er tale om to puslespilsbrikker, der, uanset hvad man gør, aldrig vil kunne passe sammen. Her må den ene part give efter for den anden. Alt for mange steder har vi dans­kere givet efter. Men det skal stoppe. Danskerne skal blive bedre til at sige fra på arbejdspladsen, i skolen og naturligvis også i Folketinget.

Det med værdier, traditioner og kultur er noget helt grundlæggende, som det bare er utrolig svært at gøre noget ved, hvis de, der er kommet, ikke vil forstå, at de bliver nødt til at lægge noget af deres kultur fra sig. Der har i alt for mange år fra mange sider været en holdning om, at det hele nok skulle gå, hvis bare vi fik integreret de mange nytilkomne. At der så også er problemer med dem, som faktisk ikke er nytilkomne, men som er født her i landet, har man talt mindre om. Den ubekvemte sandhed, at en meningsmåling har vist, at det er de yngre muslimer, som fremstår mest religiøse, har få ønsket at diskutere.

Morten Østergaard: Derfor skal flygtninge arbejde

Bliver mere muslimsk
Men vi skal diskutere det. Vi må og skal stille spørgsmålet: Hvor muslimsk skal Danmark være? For hvis vi ikke tager den debat nu og her, bliver Danmark gradvist mere og mere muslimsk. Det er jeg ikke i tvivl om.

Fra Dansk Folkepartis side er der ingen tvivl om, at det haster med at få bremset tilstrømningen af indvandrere og såkaldte flygtninge. Vi skal sikre, at det er mere end svært for folk med ikkevestlig baggrund at komme her til landet og bo.

Nogle vil sige, at det gør det svært at få enkelte eksperter til Danmark. Det er svært at tro på, at der findes kompetencer, som det er komplet umuligt at få inden for eksempelvis EU.

Vi skal i videst mulig udstrækning stoppe immigration fra ikkevestlige lande til Danmark. Det vil Dansk Folkeparti! Jeg spørger de andre partier: Hvad vil I egentlig? De rigtige flygtninge skal hjælpes, selvfølgelig skal de det, men de skal hjælpes i nærområderne. De skal ikke hjælpes hertil.

De flygtninge, der får ophold i Danmark, skal ikke integreres, men derimod klædes på til at kunne vende tilbage til det land, de kommer fra.

De andre partier skylder at svare på to enkle spørgsmål: Hvor muslimsk skal Danmark være? Og hvor langt er I villige til at gå for at gennemføre nye stramninger og genoprette dansk sprog og kultur i de områder, hvor danskerne i dag er i mindretal i deres eget land?

Martin Henriksen, DF: Flygtninge skal ikke integreres

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.