Uren hud: Disse ting påvirker huden i løbet af dagen

I løbet af en dag taler du i telefon, du tager dine solbriller af og på, du har tørklæde på, du bruger måske hat, og du fylder dit hår med produkter, som alt sammen er med til at påvirke din hud og danne grobund for bumser, skriver allure.com.

Dit ansigt afslører din livsstil – se her hvordan

– Alt det skidt og de bakterier kan hurtigt få din hud til at få udbrud (af bumser), siger Joshua Zeichner, der er direktør for kosmetik og kliniske undersøgelser på den dermatologiske afdeling af New York City hospitalet Sinai Hospital.

Du skal derfor sørge for ikke bare at rense din hud morgen og aften, du skal også sørge for at dine accessories bliver rengjort jævnligt ved enten at vaske dem eller sterilisere dem.

Stram op: Sådan minimerer du rynkerne

Drop spejlet og overbeskyttelsen
Pas samtidig på med at kigge dig for meget i spejlet, for det driver dig bare til at skrubbe og pille ekstra meget, fordi du fanger alle de fejl, dit ansigt har.

Og piller du og presser din hud, så gør du den blot værre.  Og så skal du ikke være over-fanatisk med dine skønhedsrutiner, forklarer Joshua Zeichner, for så ødelægger det den beskyttelse, din hud selv giver:

– Det forringer hudens barriere-funktion og fører til inflammation.

Sådan kommer du af med hård hud på fødderne

Det er klart, at du skal pleje dig selv indefra, hvis du vil undgå akne. Men der er altså også mange udefrakommende elementer, der kan give dig bumser, og du er nødt til at holde øje med, hvad der lige præcis gør, at du får dine bumse-udbrud, for det kan være alt fra din creme, dit beskidte hovedpude-betræk, dine solbriller, eller en solhat som gnaver i panden.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.