Paradentose: Hold øje med disse symptomer

Foto: PR

Foto: PR

Hvad er paradentose?

Paradentose er en snigende tandkødssygdom, der i de senere stadier kan være smertefuld. Behandles tilstanden ikke, kan det ende med, at tandkødslommerne omkring tænderne bliver så dybe, at renhold ikke er muligt, og skadelige bakterier ødelægger tandkød og knoglen, som tænderne er forankret i. Dette medfører tandtab. Der er derfor god grund til at være opmærksom på de symptomer, som viser sig ved paradentose.

Undgå paradentose ved en god mundhygiejne

Ønsker man at undgå at udvikle paradentose, er det vigtigt, at man tager en kærlig hånd om sin mundhygiejne. Det gør man først og fremmest ved at børste sine tænder og bruge tandtråd to gange dagligt. Det er også vigtigt, at man jævnligt besøger sin tandlæge, da man ved en tandrensning kan få fjernet både plak og tandsten.

Symptomer på paradentose

Paradentose udvikler sig i stadier, og i de tidligere stadier kan du i samarbejde med din tandlæge begrænse sygdommen. Men det er essentielt at være opmærksom på symptomerne:

Hævet og vigende tandkød

Vi har i munden et hav af bakterier – både gode og dårlige bakterier. Kunsten er at bevare vores nøglebakterier intakte. Det kan Zendium hjælpe dig med ved tandbørstning to gange dagligt i to minutter. Suppler med tandtråd eller lignende.

Rødt tandkød

Hvis dit tandkød bløder omkring en tand eller to – så børst ekstra grundigt med en blød tandbørste. Hold øje med tandkødet. Hvis det fortsætter så book en tid på tandklinikken.

Opstået mellemrum mellem tænderne

Oplever du, at der er opstået nye mellemrum mellem dine tænder, eller at dine tænder har rykket sig, og at dit bid har ændret sig? Hvis dette lyder bekendt, skal du søge tandlæge hurtigst muligt.

Løse tænder

Hvis du oplever, at dine tænder er begyndt at blive løse, og at de føles som rokketænder, skal du se dette som et alarmerende tegn.

Oplever du nogle af ovenstående symptomer, anbefales det, at du kontakter din tandlæge. Hvis du ønsker mere information om paradentose, så kan du læse mere om paradentose på Zendiums hjemmeside.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.