Nej, du er ikke træningsdoven!

Puha, det kan være hårdt at deltage i en ’sådan-danser-du tigerdans-time’ eller andet i den lokale fitness, hvis ikke du har et eneste rytmegen i din krop.

Det er også hårdt at trampe i pedalerne, hvis du hader cykling, eller svært at komme af sted på løbetur, hvis du bor i et kedeligt bebyggelsesområde uden natur.

Se på femina.dk, hvordan du holder din motivation til motion

Faktisk kan det være så svært at komme ud af døren, at du i stedet lader være. Og så er du nok doven. Nej, sådan hænger det, ifølge fast træningsekspert på Ude og Hjemme, Birgitte Nymann, ikke altid sammen:

– Det handler faktisk ikke om, at nogle mennesker bare ikke kan lide at bevæge sig. Det er mere måden, bevægelsen foregår på, som kan være værd at kigge på, hvis du hører til dem, der ’hader’ at træne.
De forkerte bevægelsesformer til den forkerte person harmonerer selvfølgelig ikke. Det er ikke alle typer træning, der passer til alle.

7 ting, du skal vide om dit stofskifte – se dem på femina.dk

Sådan bryder du den onde cirkel
Men hvordan kommer du så i gang med den træning, hvis du faktisk hader det? Du bliver nødt til at omvende dit tankemønster og ikke længere sige til dig selv, at du er doven og hader træning.

I stedet bør du fortælle dig selv, at du bare ikke har fundet din sport endnu. Og ifølge Birgitte Nymann skal du ikke give op:

– Jeg anbefaler altid ’trænings-hadere’ at prøve en masse forskellige måde at træne på. Vær kreativ og tænk ud af de normale rammer, siger jeg til dem. Kunne det være din træning, at du hjælper din nabo med at grave have eller bære brænde ind? Kunne det være, at holdsport var noget for dig? Kunne det være, at vandreture med en naturvejleder er noget for dig?

Ja, der er ingen ’doven’ vej ud af dovenskaben, for det kræver lidt vilje til at prøve nye ting, men tænk nu hvis din nye træningsform bare ligger derude og venter på, at du skal finde den og få en masse motion og glæde ud af den.

Lider du af oppustet mave? På femina.dk kan du se de 5 grunde (der ikke har noget med din kost at gøre)

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.