Kom i form med 12 øvelser på 7 minutter

Når man endelig har fået bundet træningsskoene, så har de fleste også en interesse i at få mest ud af deres træning, og for en stor del af befolkningen gælder det også, at træningen helst skal overstås så hurtigt som muligt.

Hvis man både vil have effektiv og relativ kort træning, så er HIIT-træning et godt bud.

Et større forskningsprojekt, der er publiceret i det amerikanske tidsskrift American College of Sports Medicin, viser nemlig, at bare syv minutters motion dagligt kan give store helbredsmæssige gevinster.

– Personer, som tidligere har troet, at de ikke havde tid til at motionere, kan nu bytte lang træningstid ud med stor træningseffekt og få de samme heldbreds- og motionsgevinster på meget mindre tid, lyder det i artiklen om HIIT træning.

Hvad er mest effektivt – løb ude eller inde? Få svaret på søndag.dk

Men hvad er HIIT-træning?
HIIT træning er højintensitets-intervaltræning, der sammenlignet med træning i moderat, jævnt tempo, betyder at man hurtigere kommer i god form, sundhedsmæssige værdier som eksempelvis kolesteroltallet bliver hurtigere forbedret, og det fedt, der har tendens til at sætte sig på maven, bliver reduceret både hurtigere og mere effektivt.

Den videnskabelige undersøgelse har resulteret i et program, der består af 12 øvelser, der giver dig en veltrænet krop på minimal tid.

Træningspasset tager kun lige godt syv minutter, hvor hver øvelse udføres i 30 sekunder, og så har du 10 sekunder til at gøre klar til den efterfølgende øvelse.

Du må selvfølgelig gerne lave flere sæt af øvelserne, hvis du er i form til det. De fleste af øvelserne kender du sikkert, men et par af øvelserne, som tv-sidning og armstrækninger med rotation, er måske ikke helt så kendte.

Få pæne lår og balder med en øvelse – se øvelsen på søndag.dk

De 12 HIIT-øvelser:           

 1. Sprællemandshop.
 2. Tv-sidning.

Ikke som at se tv – men en øvelse, hvor du vender ryggen mod en væg, bøjer ned i begge knæ til 90 grader og holder stillingen, mens du presser ryggen mod væggen.

 1. Armstrækninger
 2. Mavebøjninger – almindelige crunches.
 3. Stepøvelse, hvor du går op og ned på en skammel eller lav stol.
 4. Squats
 5. Dip-øvelser

Den for mormor-armene, triceps, på en stol.

 1. Planken
 2. Høje knæløft på stedet
 3. Lunges.
 4. Armstrækninger med rotation.

Når du kommer op på strakte arme, løfter du og strækker samtidig den ene arm op mod loftet, imens du roterer over ryggen. Tag armen ned igen, og gentag for modsat side. Rigtig hård øvelse, lav den evt. på knæ.

 1. Side-planken.

Kilde: www.nydailynews.com

Hvad er mest effektivt? Styrke- eller konditionstræning – få svaret her

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.