7 inspirerende, kloge, sjove og seje kvinder, du skal følge på Instagram

Katherine Diez er en af de fantastiske kvinder, du skal tage at følge på Instagram.

Katherine Diez er en af de fantastiske kvinder, du skal tage at følge på Instagram.

En er bog-bitch, en livestreamer sin livmoderhals, en gør makeupvideoer sjove, en går i den grønne kjole, hun blev voldtaget i, for at vise, at overfald ikke har noget med påklædning at gøre, en gider ikke at barbere ben, en kæmper for hængebryster og sorte kvinders selvfølelse og en modtager virkelig sjove og onde beskeder fra sin mor.

Her er syv nye indspark til dit Instagram-feed.


Katherine Diez

Vi starter listen med en dansk kvinde, der i den grad er værd at følge på Instagram. Katherine Diez beskriver sig selv som:

– Kulturdebattør og bogbitch på Berlingske. Ateist. Antieufemist. Kødæder. Nøgenbader. Halvalkoholiseret. Venstreorienteret. Ellers god nok.

Boganmelderen kom for nyligt i spotlyset, efter at have  – ja, anmeldt – Morten Sabroes nye roman “32 centimeter.” Dommen faldt forfatteren voldsomt for brystet, og endte i en god gammeldags litterær fejde, der blandt andet førte til et forslag om dialogfrokost hos Hella Joof. Hvorvidt det blev til mad og forsoning, må jeg være dig svar skyldig.

Ikke desto mindre er Katherine Diez værd at følge, fordi hun er skarp, sjov og intelligent, når hun deler ud af holdninger, sin kærlighed til kunst og litteratur og ikke mindst sit nære og dybe forhold til alkohol og livsnydelse.

Se hendes Katherines profil her.


Monica Style Muse

Monica Style Muse er en amerikansk afrolatina, der laver makeupvideoer på Instagram. Dem er der ret mange af, men Monica skinner igennem med sin highlighter, og sin dramaelskende, hurtigsnakkende og sprudlende personlighed.

Hun siksakker mellem engelsk og spansk, og det gør ikke så meget, hvis du ikke forstår ordene, for du forstår meningen. Monica har et stærkt selvværd, og det smitter ad helved til sammen med hendes gode humør. Bedst af alt er hun noget så forfriskende ærlig omkring de produkter, hun anmelder.

Se hendes Monicas profil her.


Habitual Body Monitoring

Maja Malou Lyse er kvinden bag profilen Habitual Body Monitoring. Profilen består af en lang række kunstneriske billeder af Maja Malou Lyse selv i mere eller mindre intime situationer.

Lyse bruger Habitual Body Monitoring som afsæt for sin kunst og performanceart, der er alt andet end kedeligt. Det er opsigtsvækkende, æggende, provokerende og hamrende tankevækkende, hvad enten Lyse live streamer fra sin livmoderhals, deler tips til onani under menstruation, eller sutter på en banan og beder dig tage stilling til, om det hun gør er sexet, eller om du bare opfatter det sådan.

Se hendes Majas profil her.


Scandinavian Dream Gurl

Amalie Have er kvinden bag profilen Scandinavian Dream Girl. Have er erklæret feminist, model og kropsaktivist. Hun bruger sin platform, til at gøre verden et mere sikkert sted for unge kvinder og har særligt fokus på ejerskab over egen krop.

Amalie Have har selv oplevet en voldtægt, og insisterer blandt andet på at bruge den kjole, hun havde på den dag, for at understrege, at voldtægt ikke handler om tøjet, men om gerningsmanden.

Hun deler også ud af sine produktioner, projekter, og beskeder hun får fra mænd og følgere – både de positive og de negative, hvilket er både skræmmende og underholdende på samme tid.

Se hendes Amalies profil her.

Læs resten af artiklen på MY DAILY SPACE.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.