10 superfoods, der giver flot hud

Tomater er supergode for din hud.

Tomater er supergode for din hud.

Siden vi var 10 år gamle, har vi vidst, at for meget pizza, cola og slik giver uren og dårlig hud. Men selv angsten for akne og fedtet hud kan altså ikke holde os fra at spise slik i weekenden, eller en hel pizza alene efter en hård dag.

Det skal der også være plads til, så længe vi også passer godt på vores krop og hud samtidig.

Det kan du gøre med den rette balance, hvor de usunde, syndige vaner bliver suppleret med god og sund kost, der sørger for, at huden ikke sladrer, hvis du har fået den store burgermenu dagen forinden.

Du er godt på vej mod en smuk hud, hvis du pepper dine måltider op med nogle af disse superfoods, der alle giver dig smukkere, sundere og yngre hud.

Læs også på MY DAILY SPACE: ”Naturlige” produkter er en ukendt allergibombe

Rynker, nej tak!
Ikke alene smager tomater godt, de er også et sindssygt boost til din huds udseende. Fyldt med anitoxidanten lycopen arbejder tomaten som “solcreme indefra”, der forebygger aldring, jager uren hud væk på ingen tid og er fantastisk til at holde rynkerne væk.

Fugt til den tørre hud
Er din hud tør og kløende, skal du blande lidt hørfrøolie i din smoothie eller i aftensmaden, så sørger olien for at fugte huden indefra og hele de tørre pletter.

Næste morgen slår du øjnene op til et ansigt, der stråler og ser fugtmættet og sundt ud. Er du ikke meget for oliens smag, kan du også smøre olien direkte på huden inden sengetid og lade det virke natten over.

Til de (ufrivilligt) røde kinder
Flere undersøgelser peger på, at et glas kirsebærjuice om dagen langsommeliggør hudens aldringsprocess. Kirsebærjuicen er også et godt bekendtskab, hvis du lider af akne eller rosacea, da juicen indeholder antibakterielle egenskaber, der fjerner giftstoffer i blodet og mindsker rødmen og urenheder.

Til kamp mod pigmentpletterne
Mørke pigmentpletter er snart fortid, hvis du tilføjer lidt flere løg i din pasta og kødsovs. Løg er både en superfood og pigmentpletters værste fjende, som på kort tid mindsker de mørkere pletter, du kan have rundtomkring i ansigtet, og som man altid ihærdigt prøver at dække med concealer.

Smuk teint på nul komma fem
Man kan sagtens kalde guava en superfood, da den er proppet med C-Vitamin, der beskytter hudens celler, hvilket holder huden ung. Frugten er også et godt snack-valg, hvis du har akut brug for en smuk teint. De mange mineraler og antioxidanter fremhæver din naturlige hudtone og forbedrer hudens struktur.

Hej, hej, træt hud!
Din trætte hud vil takke dig, hvis du supplerer frokosten med en citrusfrugt som citron eller appelsin. Citrusfrugt booster naturligt hudens glød, og du kan vinke farvel til træt og grå hud. Udover at give glød fugter citrusfrugter også huden i dybden på næsten samme måde som en god dagcreme.

Læs om de sidste superfoods på MY DAILY SPACE.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.