11 indendørs planter, der kan hjælpe med at rense luften

Bjergpalme.

Bjergpalme.

Planter er kendt for at gøre os gladere når vi ser på dem og tilfører liv til indretningen i vores hjem, men de kan faktisk gøre mere end det.

Planter er essentielle for rensning af luften, og de kan dermed blive sammenkoblet med vores overordnede helbred. Så hvis du ikke allerede har planter i dit hjem, så skal du måske overveje at tilføje et par stykker.

Læs også hos MY DAILY SPACE: Derfor er søvn så vigtig for dig

Ifølge en ren luft-undersøgelse foretaget af NASA udgør indendørs luftforurening en stor trussel for det generelle menneskes sundhed, og vores adskillelse fra planter og deres mikroorganismer er en medvirkende faktor til forskellige sundhedsmæssige problemer.

De fleste planter vi kender har mange fordele og fungerer som naturlige luftrensere, men nogle husplanter er mere effektive end andre til at hjælpe dig med at holde luften ren.

Læs også hos MY DAILY SPACE: Sover du godt? Det gør mange danskere ikke

Til at hjælpe dig på din vej til lettere at trække vejret, har vi fundet de bedste luftrensende planter til dig. Vi går så langt som at kunne fortælle dig, at de kan hjælpe dig med at bekæmpe allergi, forbedre din søvn og genoprette forbindelsen med naturen.

De 11 luftrensende planter som du skulle overveje at tilføje til dine rum ASAP:

1. Guldranke (Epipremnum aureum)

Denne utrolig populære nemme stueplante, trives de fleste steder i hjemmet. Selv i de mørkere afkroge af hjemmet vil denne plante trives.

Jo mørkere en placering man giver den, jo langsommere vil den dog vokse, og jo mørkere og mindre markante vil kontrasterne blive på bladene.

(Foto: Unsplash)

2. Duft-dracæna (Dracaena fragrans)

Dracena, Dracaena (omtales også som dracæna), passer godt ind i nutidens indretning, hvor der er stort fokus på en grøn atmosfære i indretningen med planter. Den skal gerne stå lyst, men ikke i direkte sol og lad den gerne tørre let ud mellem vandingerne.

Læs også hos MY DAILY SPACE: Ødelægger din kæreste dit selvværd? Eller nedbryder du hans?

3. Gummitræ (Ficus elastica)

Den er let at kende med sine store, grønne, blanke blade – der dog også kan være mørkviolette, hvid- og gulbrogede. Det skønne ved gummitræet er, at den kan placeres i de kroge af hjemmet, hvor ikke mange andre stueplanter vil trives godt. Den er nemlig super robust og har det strålende i mørke kroge.

Den kan også sagtens stå i lys, men lad være med at placere den i direkte sollys.

4. Fingerfilodendron (Philodendron bipinnatifidum)

Fingerfilodendron (også i nyere tid kaldet bloggerplanten) kan købes som lille bitte plante, men vokser sig hurtigt meget stor. Den ses i de fleste hjem og er en vældig dekorativ plante.

Selvom den stammer fra regnskoven, så kan den ikke lide for meget vand, og lad den derfor gerne tørre lidt ud mellem vandingerne.

5. Violinfigen (Ficus benjamina)

Planten er kendetegnet ved sine store blade, der bliver helt op til 40 cm lange, og sin tynde stamme, som giver planten dens træagtige udseende.

En violinfigen er ideel til dig, som er på udkig efter en plante med god fylde – og så passer den utroligt godt ind i nordiske og moderne hjem, hvor den ikke skal konkurrere for meget om lyset med andre store stueplanter.

6. Sømandstrøst (Chinese Evergreen)

Sømandstrøst er en smuk plante, som elsker høj luftfugtighed. Om foråret og sommeren, når dagene bliver længere og lysere, skal jorden holdes fugtig. Når efteråret kommer samt hen over vinteren, skal der vandes mere sparsomt.

7. Bjergpalme (Chamaedorea)

Lav din egen urbane jungle med denne tropiske plante. Den foretrækker meget sol og kan blive op til to meter høj. Ved denne plante skal jorden altid holdes fugtigt.

bjergpalme (Foto: Unsplash)
Bjergpalme. Foto: Unsplash

8. Duft-dracæna (Dracaena fragrans)

På engelsk kaldes planten for Janet Craig plant, og den er kendt for sine superskinnende blade og sin overlevelsesevne i selv de mørkeste boliger. Jo mindre lys, jo mindre vand har den brug for. Alligevel har den et stort, lidt busket look, der virkelig vil live op i indretningen.

9. Vedbend (Hedera Helix)

Vedbend er også den fine stedsegrønne krybende klatreplante som du ser op ad husmurene, men den kan også fås mindre og passe ind i stuen.

Ganske vist hører Vedbend til i den robuste ende af stueplanteskalaen, men vær omhyggelig med vandingen. Planten tåler ikke udtørring i længere tid. Og den bryder sig heller ikke om overvanding.

vedbend plante (Foto: Unsplash)Vedbend. (Foto: Unsplash)

10. Svigermors skarpe tunge (Sansevieria trifasciata)

Flot sansevieria plante der gerne vil stå et lyst sted (kan dog stadig stå et sted med mindre lys). Planten må gerne tørre ud mellem vandingerne og da planten er kulde skræk skal den stilles et varmt sted.

11. Fredslilje (Spathiphyllum)

Fredslilje er i de senere år blevet en populær potteplante, som kræver varm luft og meget vand. Stueplanten tåler desuden skygge, hvilket gør den velegnet til rum uden så meget lys.

Kilde: Huffington Post

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.