8 råd: Sådan undgår du at blive stukket af myg

Sommer er lig med myg og kløende stik. Heldigvis er der masser af forholdsregler, du kan tage, så du undgår de irriterende blodsugere:

1) Forebyg myggestik ved at klæde dig på i lange bukser og trøjer

2) Brug myggenet uden imprægnering, hvis du sover steder, hvor der er mange myg.

Test af myggemidler: Alternativt middel dumper – se, hvilket der er bedst

3) Brug kun myggemidler i Danmark, som er godkendt af Miljøstyrelsen.  Det er din sikkerhed for, at midlerne ikke er sundhedsfarlige at bruge.

4) Brug aldrig myggemidler til børn under tre år.

5) Brug kun myggemidler de steder, hvor myggene kan komme til.

Derfor tiltrækker DU myg

6) Mange myggemidler indeholder duftstoffer. De kan være allergifremkaldende eller irritere sart og solskoldet hud.

7) Brug aldrig en myggespray direkte i ansigtet, men brug i stedet en stift eller spray en lille mængde ud i hånden, og fordel det i ansigtet.

8) Er myggen ved at stikke, så lad den sidde, til den er færdig. Myggen suger nemlig en del af sit kløende giftstof ud igen.

Sådan undgår du myg i haven

Der findes cirka 30 forskellige arter af stikmyg i Danmark. Det er skovmyggen, der udgør den største plage. Det er kun hunmyg, der stikker – de har brug for blodet for at kunne lægge æg.

Hunmyggene bliver sultne omkring solnedgang og i de tidlige morgentimer, hvor luften er mest fugtig.

Stikkeaktiviteten begynder sidst i maj, kulminerer i juni og klinger af i august. Dog kan strandengsmyg stikke i længere tid.

I Danmark findes der også de såkaldte husmyg, der overvintrer indendørs i kølige, fugtige og helst uforstyrrede lokaler. Typisk finder man husmyggene under loftet i kældre eller udhuse.

Hvis husmyggene bliver forstyrret i sin overvintring, kan den stikke – derfor kan man også risikere at få myggestik om vinteren.

Hård hvepsesommer i vente – sådan undgår du dem

Vidste du …

 … at der findes kun få malariamyg i Danmark, og de overfører ikke malaria. I Danmark overfører myg ikke sygdomme, men rejser man til udlandet, skal man være opmærksom på, at visse myg kan overføre sygdomme.

… at i Danmark kan myg normalt ikke overføre alvorlige sygdomme. Myg kan ikke overføre hiv. Hvis du skal ud at rejse, så spørg Statens Seruminstitut om, hvordan du skal forholde dig.

Kilde: MST.DK

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.