Cityringen: Alt for mange er blevet ramt af arbejdsulykker

569 arbejdere er blevet ramt af en arbejdsulykke på Metrocityringen i løbet af byggeriets otte år. Det viser en opgørelse fra Metroselskabet, som DR har fået aktindsigt i. Det skriver københavnermediet minby.dk.

Omfanget af arbejdsulykker er så stort, at det er over 25 procent højere end Metroselskabets egen målsætning.

Se billederne: Cityringen set fra oven

Metroselskabet satte fra start sig som mål, at der højst måtte ske 16 ulykker for hver million arbejdstime. Men samlet har der været 20,6 ulykker pr. million arbejdstime, altså en fjerdedel over målsætningen.

»Det fortæller, at der har været et rigtig dårligt arbejdsmiljø,« udtaler Peter Hasle, professor i arbejdsmiljø på Aalborg Universitet, til DR. Han følger byggeriet tæt og sidder i en ekspertgruppe, som Metroselskabet har nedsat.

Skidefulde og på løbehjul: Så mange er blevet anholdt for at køre påvirket

De seneste to år er arbejdsmiljøet dog blevet bedre, og både i 2017 og 2018 har byggeriet nået målsætningen.

Metroselskabs direktør, Louise Høst erkender, at arbejdsmiljøet for de tusindvis af især udenlandske byggearbejdere har været for dårligt.

»Samlet set er der ingen tvivl om, at vi har haft langt flere ulykker, end vi havde håbet, og vi havde ønsket. Så det er ikke tilfredsstillende. Vi adskiller os jo desværre ikke fra branchen som helhed. Men det betyder ikke, man skal være tilfreds med at ligge på det niveau,« siger Louise Høst, som glæder sig over, at det er forbedret markant de sidste par år.

Metrocityringen åbner efter en revideret tidsplan 29. september i år.

Se Tivolis vilde planer: Vil blokere trafikeret vej midt i København

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.