Hvorfor kan mennesker græde?

Gråd er en refleks, vi er født med, og man formoder, at det har været et nødvendigt middel for at få moderens fulde opmærksomhed fra fødslen, så chancen for overlevelse er størst.

Gråd er derfor et kaldesignal, der stammer helt tilbage fra menneskets oprindelse. Jo bedre klynken og tårer, når vi græder, desto bedre er muligheden for at få støtte og opmærksomhed fra vores medmennesker.

Så meget sundere bliver kroppen efter få dage uden sukker

Krokodilletårer virker også
Vi mennesker kan også lukke vand ud af øjnene, når vi er frustrerede. På samme måde udstøder dyr klynkelyde, når de vil have opmærksomhed fra flokken, men vi mennesker har en forfinet evne til at udskille tårer for at få hjælp.

I nogle tilfælde kaldes de krokodilletårer, hvilket ikke har noget med dyr at gøre. De er derimod et andet middel i kampen for at få det, vi mangler. Krokodilletårene har dog længe været et symbol på falskhed eller en form for kunstigt følelsesudbrud, der kan narre vores medmennesker til at hjælpe os med at opnå noget, vi skal bruge.

Derfor tiltrækker DU myg

Vi trøster os selv
Gråden er ikke forbeholdt babyer og børn, der vil have hjælp fra moderen. Når vi græder, fordi vi er kede af det eller sørger over nogen, udløser vi endorfiner i kroppen. De giver en beroligende og opløftende virkning i hjernen. På den måde kan man sige, at vi trøster os selv, når vi græder.

Det er også grunden til, at gråden stopper på et tidspunkt, og man kan opleve, at man griner eller føler sig i bedre humør, når gråden er stoppet.

Kilde: Videnskab.dk

Derfor skal du se en rigtig tåreperser i aften

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.