Lange lure kan være skadelige for dig

En lur, der varer mere end 40 minutter, kan havde konsekvenser for din sundhed.

En lur, der varer mere end 40 minutter, kan havde konsekvenser for din sundhed.

Skyd dagen godt i gang med dette vækkeur, som har en indbygget skydeskive. Skyd i plet med den medfølgende IR-pistol for at få alarmen til at stoppe! Køb det her*


Er du en af dem, der tager sig en lur i ny og næ eller måske lidt oftere? I så fald lyder rådet, at den skal holdes kort. Lange lure kan nemlig være skadende for dit helbred. Det viser forskning, skriver engelske Metro.

Det nye råd om at holde en lur kort kommer på baggrund af dr. Tomohide Yamadas forskning i data fra mere end 300.000 mennesker fra hele verden.

Så meget søvn skal du have, alt efter hvor gammel du er

Analyser trukket ud af den enorme mængde søvndata viste, at hyppige lure over 40 minutter kan give en markant øget risiko for at udvikle et såkaldt metabolisk syndrom, der dækker over en samling af sundhedsproblemer som højt blodtryk, højt kolesterol, højt blodsukker og mere fedt rundt om livet.

Alt i alt en rigtig dårlig kombination af sundhedsfaktorer.

Tager man derimod hyppigt en lur på halvanden time, så øges risikoen for diabetes med 50 procent.

5 gode grunde til IKKE at bruge mobilen som vækkeur

Sådan påvirker søvnmangel dit arbejdsliv

Hold luren kort – eller brug det i nødstilfælde
Alle disse data kan virke skræmmende. Men man skal huske på, at disse faktorer var hos folk, der ofte tog en lur af længere varighed.

Holder man sin lur kort, 20-30 minutter, så har det sine fordele – uden de mærkbare risici ved de længere lure.

Derudover bør man heller ikke afholde sig fra at tage en lur, hvis man en sjælden gang imellem har haft en dårlig nats søvn, skriver den engelske avis, der også giver følgende råd:

Fokusér på at få otte timer om natten. Brug ikke din lur som en måde at indhente nattesøvnen. Har du brug for en lur, så sæt vækkeuret, så du kommer op efter en halv time.

Stort studie: Påvirker kaffe søvnen?


Få en lys start på dagen med et vækkeur med daggrysimulator! Dette wake-up light lader dig vågne til gradvist stærkere lys og lyden af fuglekvidren eller naturlyd. Wake-up Light fungerer også som hyggebelysning med en pære, der skifter farve. Køb det her*

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.