5 gode grunde til IKKE at bruge mobilen som vækkeur

Søndagsavisen.dk tjener muligvis penge på link i artiklen

Det kan være en dum idé at bruge mobilen som vækkeur, hvis man ikke er så god til at lægge den fra sig.

Det kan være en dum idé at bruge mobilen som vækkeur, hvis man ikke er så god til at lægge den fra sig.

Vågn blidt med smart simulator

Få en lys start på dagen med et vækkeur med daggrysimulator! Dette wake-up light lader dig vågne til gradvist stærkere lys og lyden af fuglekvidren eller naturlyd. Wake-up Light fungerer også som hyggebelysning med en pære, der skifter farve. Køb det her*


Mange af os har smidt vækkeuret ud og bruger i stedet mobilen som vækkeur, men det er måske en dårlig idé. Her er i hvert fald fem gode grunde til at finde det gamle vækkeur frem igen:

1. Når mobilen kommer med i seng, så er chancen (eller risikoen) for, at man bruger de sidste vågne minutter på at kigge på den blå skærm. Det er faktisk ikke særlig smart, viser forskning. Skærmens lys holder vores hjerner aktive og snyder systemet til at tro, at det stadig er dag og ikke aften. Prøv at holde skærmfri i en time inden sengetid.

Derfor skal mænd IKKE have mobilen i lommen

2. Når man slukker alarmen om morgenen, så har man allerede telefonen i hånden, og så er der stor sandsynlighed for, at man lige tjekker mail eller går på Facebook, inden man overhovedet er kommet ud af fjerene. Prøv at starte dagen stille og rolig med at snakke med din partner, eller alene reflektere over den kommende dags gøremål – uden en forstyrrende telefon i hånden.

3. Det er ikke smart at vågne midt om natten, hvis man har en mobil liggende. Der er gode chancer for, at man lige skal tjekke klokken, og før man ved af det, så er man på Facebook eller surfer rundt på nettet. Og som i punkt 1, så er det rigtig dårligt for hjernen med en lysende skærm, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at falde i søvn igen.

Test: Livsfarlige mobilopladere solgt i danske butikker

4. Sengetid burde være privattid mellem to mennesker, men mange par har lukket mobilen ind i soveværelset. Og det betyder, at der er mindre tid til at snakke om dagen, putte eller bare nyde hinanden. Så hvis man bruger mere tid på Candy Crush eller Facebook end at putte med partneren, bør man nok overveje at købe et gammeldags vækkeur.

Tre stærke bud på barnets første mobil – der ikke koster en bondegård

5. Mobilen er ikke engang det bedste vækkeur om morgenen. De gammeldags vækkeure har en dedikeret snooze-knap, som er lettere at ramme, og så kan de gamle vække yde en del flere decibel end mobilen.

Kilde: apartment therapy

Genialt! Sådan får du dansk Netflix til 20 kr.


Skyd dagen godt i gang med dette vækkeur, som har en indbygget skydeskive. Skyd i plet med den medfølgende IR-pistol for at få alarmen til at stoppe! Køb det her*

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.