Styrk din sundhed: Derfor skal du drikke kamille-te

Søndagsavisen.dk tjener muligvis penge på link i artiklen

Kamillete* er kendt for sin milde smag og lave pris, og ryger derfor ofte i kurven, når der skal shoppes te mod forkølelsen eller hoste.

Men kamillete har ikke kun helbredende virkning på forkølelse og hoste, som de fleste anvender den milde te til – den er også med til at forebygge og helbrede en lang række sygdomme og lidelser, på grund af dens antiinflammatoriske, antimikrobielle og antioxiderende virkning.

Kamillete er en af de mest veldokumenterede lægeplanter i verden og er kendt for sine mange gode egenskaber. Men en ny undersøgelse foretaget i det sydvestlige USA viser nye overraskende egenskaber i forhold til dødsrisikoen hos folk, der drikker kamillete.

Læs også på MY DAILY SPACE: Broccoli – din nye bedste ven

I undersøgelsen, som foregik over syv år, deltog i alt 1.677 kvinder og mænd over 65 år. Resultaterne af undersøgelsen viste, at kamilleteen var forbundet med 29 procent nedsat risiko for død hos kvinder, selv når der var taget højde for demografi, sundhedsmæssige omstændigheder og livsstil.

For mændene var det dog lidt anderledes, da man ikke så nedsat risiko for at dø tidligt. En årsag til dette kan skyldes traditionelle kønsroller, hvor kvinderne har en større opmærksomhed og interesse for helbred, kosttilskud og urter. Det er dog stadig uklart, hvordan kamillete er forbundet med nedsat dødelighed.

Læs også på MY DAILY SPACE: Test: Så meget giftig kemi er der i min makeuppung

Flere nyere undersøgelse har også slået fast, at kamillete har en gavnlig effekt i behandlingen af forhøjet blodsukker, mavebesvær, diabetiske komplikationer og angst.

En undersøgelse fra Imperial College i London viste også, at hos dem, der drikker kamillete, findes der en øget mængde af stoffet hippursyre i deres urin. Et nedbrydningsprodukt fra stoffer, der er med til at forstærke kroppens immunforsvar. Et stof, der sågar også var forhøjet i flere uger efter at deltagerne stoppede med at drikke kamillete.

Dette beviser, at kamillete ikke blot skal drikkes, når sygdommen har indtaget kroppen, men også med store fordele skal drikkes jævnligt for forebyggelse mod sygdomme.

Læs også på MY DAILY SPACE: Ghosting: Hvorfor, hvordan og hvilke konsekvenser har det?

kamillete* er gavnligt i forhold til mange helbredsmæssige problemer, vi kan blive ramt af. Desuden vil en kop kamillete inden sengetid også forbedre din søvn på grund af dens beroligende effekt, så lav det til en vane at afslutte dagen med en kop varm helbredende te.

På den måde får du en mere afslappet og rolig nattesøvn og får ikke blot gavn af de mange gode virkninger, når uheldet er ude med forkølelsen, men forebygger også ved at styrke immunforsvaret.

Kamilleblomstens mange gode egenskaber
  • Renser sår og rifter heler
  • Hjælper mod diabetes
  • Antiinflammatoriske egenskaber
  • Beroliger muskelspasmer
  • Lindrer mavesmerter
  • Giver bedre søvn
  • Reducerer kræftceller
  • Fremmer sund hud

Kilder: costume.dk, billignaturmedicin.dk, helseboost.dk, fyens.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.