10 gode grunde til at drikke rødvin

Vi bliver tudet ørerne fulde om, at vi ikke må drikke for meget alkohol, inkl. rødvin, og Sundhedsstyrelsen anbefaler da også, at mænd begrænser sig til 14 genstande om ugen, mens kvinder bør nøjes med syv.

Hvis man har et forbrug, der flugter med styrelsens forskrifter, har man lav risiko for at udvikle sygdomme på grund af alkohol. Og faktisk kan man opnå en række sundhedsfordele, hvis man drikker med måde.

Når det gælder vin, er der næsten altid en anledning til at drikke et glas, og nu kan du altså gøre det med god samvittighed.

Vi giver dig her 10 gode grunde til at finde en flaske rødvin og proptrækkeren frem.

Læs også på MY DAILY SPACE: Nu kan jeg endelig, med god samvittighed, drikke spandevis af Pepsi Max

Vin forbedrer din hjernefunktion
Forskning viser, at vin har en positiv effekt på hukommelsen og særligt hos ældre mennesker. Det er det aktive stof resveratrol, der findes i druerne til rødvin, der hjælper på hukommelsen.

Et studie viste en effekt på korttidshukommelsen ved de personer, som havde indtaget resveratrol, og der sås en øget aktivitet i den del af hjernen, der styrer hukommelsen, indlæring og følelser.

Vin kan desuden også mindske risikoen for at blive ramt af Alzheimers sygdom og demens.

Læs også på MY DAILY SPACE: Dette kan hjælpe dig hurtigere af med dine tømmermænd

Vin gør dig mere afslappet og gladere
Vin har en positiv og afslappende effekt på os. Et studie har vist, at det også kan være med til at modvirke depression.

Drikker du mellem to og syv glas vin på en uge, har du formindsket risikoen for at få en depression.

Læs også på MY DAILY SPACE: Derfor bliver tømmermænd værre med alderen

Styrker dit immunforsvar
Forskning viser, at rødvin kan styrke dit immunforsvar. Vin indeholder nemlig en masse antioxidanter, og det er noget kroppen har godt af.

Et studie viste, at de, der drikker vin, har en lavere risiko for at blive forkølet i modsætning til dem, der drikker øl, spiritus, eller som slet ikke drikker.

Man har desuden også fundet en sammenhæng mellem indtagelse af vin og et fald i alvorlige sygdomme som mavesår og mavekræft.

Denne type alkohol feder mindst

Mindsker risikoen for leversygdomme
Som med alt andet alkohol kan vin også give leverskader, hvis det drikkes i alt for store mængder.

Forskning viser dog også, at hvis man drikker et glas vin om dagen, kan det afhjælpe fedtlever, der er den mest udbredte leversygdom i denne del af verden.

Giver dig en bedre hud
Det aktive stof resveratrol, der findes i de mørke druer, har foruden effekt på hukommelsen også en gavnlig effekt på akne. Stoffet hæmmer nemlig væksten af de bakterier, der forårsager akne.

Forskere har endda fundet ud af, at indtagelsen af resveratrol gennem vin, er den bedste måde og slår altså cremer, der ikke er lige så effektfulde.

Giver dig sundere tænder
På samme måde som resveratrol hæmmer væksten af bakterier, der forårsager akne, sker det samme i din mund, hvor den beskytter mod skadelige bakterier.

Beskytter dine øjne
Overskydende vækst af blodkar i øjnene kan i værste tilfælde føre til blindhed. Studier har afdækket, at rødvin har en helt særlig effekt på din øjne og netop hæmmer denne overskydende vækst.

Styrker dine knogler
Vin er med til at øge produktionen af østrogen og i den forbindelse bremses ødelæggelsen af gammel knoglemasse. På den måde forbliver dine knogler stærkere i længere tid.

Sænker risikoen for blodpropper.
Antioxidant-stoffet resveratrol er ikke mindre end fantastisk og har også en gavnlig effekt, når det gælder hjertet og reducering af risikoen for blodpropper.

Stabiliserer dit blodsukker
Der skal i nogle tilfælde ikke særlig meget rødvin til for at kunne se en effekt. Et lille glas rødvin er faktisk nok til at kunne stabilisere og regulere dit blodsukker.

Det skyldes rødvinens antioxidant, der interagerer med cellerne i kroppen og påvirker lagringen af fedtet i din krop.

Kilder: aktivtraening.dk, dagens.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.