Sådan undgår travle kvinder julestress

Inden vi får set os om, går vi ind i julemåneden, og alt skal være perfekt. Børnene skal have pakkekalendere med nøje udvalgte små gaver. Julepynten, konfekten og småkagerne skal være hjemmelavede. Og du vil selvfølgelig deltage i alle de arrangementer i december, du bliver inviteret til og gerne holde et par stykker selv også.

Samtidig skal du naturligvis passe dit job, og hele december ender med at blive en måned, hvor dit blodtryk og din puls når uanede højder. Så når januar rammer, og juleferien er overstået, går gassen af ballonen, og du trænger til ferie mere end nogensinde før.

Genialt! Sådan får du dansk Netflix til 20 kr. – og masser af julefilm

Hvis det lyder bekendt, er du sikkert en af de mange travle kvinder, der går i julefælden og får december til at handle om alt andet, end det vi egentlig burde bruge den måned på. Nemlig hygge og afslapning.

Nyhedssitet iVillage.com  kommer med deres bedste råd, til dig der ofte ender med julekaos  i stedet for julefred i december måned.

Her er fire julefælder, du skal undgå:

1) Tager du alt for meget på dig?

Kvinder har en tendens til at tage hele juleræset på deres skuldre. Lige fra pyntning, arrangementer, gaveindkøb, invitationer og madlavning. Resultatet er ofte, at vi bliver ulidelige at være sammen med, fordi vi er fortravlede og irritable.

Så slap af, og vigtigst af alt uddeleger opgaverne til familien og andre omkring dig, der ellers bare vil nyde godt af dit hårde slid.

Sådan undgår rødvinstænder til julefrokosten

2) Skal alt være perfekt?

Hvis du er et perfektionistisk menneske, kan det let komme til at kamme over i tiden op til jul. Måske bliver du overivrig i dit forsøg på at genskabe de perfekte billeder, du ser i tv og i damebladene. Men virkeligheden er ofte en ganske anden, og forberedelsesarbejdet, de umulige unger undervejs og oprydningsarbejdet bagefter, har de sjovt nok aldrig med i medierne.

Så skru ned for blusset og forventningerne, og mærk efter i din krop undervejs, så du ikke bukker under for presset.

Nyt eller brugt? Karen vil give genbrug i julegave

3) Sætter du dine egne behov til sidst?

Tager du dig selv i at tænke, at du kan spise, sove og slappe af, så snart julen er overstået? Det kan være med til at udløse endnu flere konflikter og mere stress i december måned, hvis du ikke giver dig selv lov til at få dine behov opfyldt.

Du gør både dig selv og din familie en bjørnetjeneste ved ikke at holde på, at du også skal have rum til at trække vejret.

4) Du prøver at skabe et jule-Utopia

Hverdagen slutter ikke, fordi julen begynder. Dine slægtninge er præcis lige så belastende, som de var i sidste måned. Du har mindst lige så travlt på jobbet.

Børnene roder og brokker sig som sædvanligt, og det perfekte glansbillede af et smukt pyntet hjem fyldt med lykkelige, smilende familiemedlemmer, du prøver at skabe uden at lykkes, gør dig blot ekstra stresset.

Føl dig ikke forpligtet til at invitere mennesker, du ved, kommer til at ødelægge den gode stemning, blot fordi det burde være hyggeligt at være samlet med hele den pukkelryggede familie i julen.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.