Fem supersunde fødevarer, du skal spise i 2020

Bukkehornsfrø kan med fordel bruges i brød, salater, karryretter og saucer.

Bukkehornsfrø kan med fordel bruges i brød, salater, karryretter og saucer.

For en uge siden hoppede vi ind i et nyt år, og vanen tro går mange danskere januar i møde med en række nye mål i form af et eller flere nytårsforsæt.

Er du én af de mange, der har som mål at leve sundere eller smide de ekstra kilo på kroppen i 2020, er der god grund til at læse videre her, hvor vi beskriver fem supersunde fødevarer, du med fordel kan bruge som supplement til enhver kost.

5 fødevarer, der ikke er så sunde, som du tror

  1. Sukkertang

Sukkertang er, som navnet antyder, en bestemt type tang, der blandt andet vokser i alle danske farvande.

En af de markante fordele ved sukkertang er, at den indeholder meget få kalorier, kulhydrater og fedt, ligesom den har et højt indhold af vitamin A, B1, B2, D og E.

Samtidig er den en god kilde til blandt andet zink, magnesium og calcium. Det kan spises både som snack, tilføjes i supper eller spises i en ganske almindelig salat.

Ubehagelige sandheder, du næppe har lyst til at kende om sushi

  1. Chaga

Chaga, der i Danmark kaldes spejlporesvamp, er en svamp, som vokser på birketræer, og den har længe været brugt i Kina og Sibirien på grund af dens evne til at styrke immunforsvaret.

Svampen er rig på antioxidanter, mineraler og vitaminer, og noget af forskningen peger på, at den kan have en hæmmende effekt på kræft og psoriasis.

For den optimale effekt skal svampen koges ved lav varme over længere tid, og den er derfor særdeles velegnet til te eller fond til supper, gryderetter eller saucer.

Den supersunde, gule rod: Derfor er den så god for dig

  1. Gærflager

Gærflager er en gærtype, der i mange år været brugt til bagning og ølbrygning, men dens særlige umamismag gør den særdeles velegnet som supplement til madlavningen.

Den har et højt indhold af mineraler og proteiner, ligesom den har et højt indhold af vitamin B12, der normalt kun findes i kød og mælkeprodukter.

Derfor er den særdeles velegnet for vegetarer og veganere. Den kan bruges som krydderi i mange retter, og grundet dens ostesmag kan den bruges som erstatning for ost i flere madretter.

Ingefær er knolden, der kan kurere

  1. Bukkehornsfrø

Almindelig bukkehorn er en urteagtig plante, der dufter meget krydret, og derfor bruges dens frø også som krydderi og indgår i forskellige krydderiblandinger.

Den er særligt populær i Asien, og den kan med fordel bruges i brød, salater, karryretter og saucer. Den er kendt for at have en hjælpende virkning på maveproblemer, nyreproblemer og vitaminmangel.

  1. Kamut

Kamut er en type hvede, der også kaldes kæmpedurumhvede eller orientalsk hvede, som indeholder 30 procent mere protein end almindelig hvede.

Det kan males og bruges som erstatning for hvede i blandt andet bagning, ligesom det kan bruges som kerner i bagning.

Vælger man at koge kernerne, er de også velegnede i salater. Hvedetypen er rig på vitamin B og proteiner, og nogle studier peger på, at kamut kan være med til at nedsætte dit kolesteroltal og blodsukker.

Kilde: Huffington Post

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.