4 supersunde ting fra naturen, du skal kende

Boswellia er gummiharpiks og ultrasundt.

Boswellia er gummiharpiks og ultrasundt.

Aldrig har alternativ sundhed og naturen været mere i fokus. Vi vidste godt, at naturen “kunne noget”, men måske har mange af de helt fantastiske ting, vores verden indeholder, bare været lidt overset.

Her er fire ting fra naturen, der kan gøre noget godt for dig og dit helbred.

Læs også på MY DAILY SPACE: 5 sundhedsmyter, der skal aflives

Boswellia

Boswellia er gummiharpiks – et af naturens vidundere, der siden oldtiden har været et ofte brugt naturlægemiddel. Videnskaben har i dag også anerkendt Boswellias brede virkeområde.

Træet hedder Boswellia serrata, og det bruges også til at lave røgelse af. Træerne vokser i tørre tropiske og subtropiske egne.

Boswellia medvirker til at bevare velfungerende led og til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet. Det understøtter desuden hjertefunktionen, en normal menstruationscyklus og fordøjelsen.

Læs også på MY DAILY SPACE: Giv din krop en god start på 2020 med disse fire urter

Bukkehorn

Bukkehorn, har i mange år været anvendt mod betændelse – et kendt råd der er gået i arv gennem tiderne.

Til trods for at der ikke er videnskabelig dokumentation for dette, finder man bukkehornet i naturmedicin og kosttilskud for eksempel i Urte-Pensil, som er bestseller i mere end 25 år. Det er en enårig, urteagtig plante med en spinkel, opstigende vækst. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret.

Bukkehorn har mange andre fordele, som er anerkendte af videnskaben. Bukkehornsfrø bidrager også til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau og understøtter fordøjelsen og fedtstofskiftet.

Læs også på MY DAILY SPACE: Træning: Gør nytårsforsættet til en vane

Foto: Colourbox

Rosmarin

Alle kender rosmarin, men rosmarin er faktisk en ret fantastisk urt, som kan anvendes meget alsidigt. Smagen af de aromatiske blade er perfekt i det kulinariske køkken.

Rosmarin er også fremragende til fodbade og kropsolier grundet den varmende egenskab.

Krydderurten anvendes ofte som tilsætning for eksempel i fiskeolier grundet den antioxidante virkning. Rosmarin er ligeledes et stort hit inden for naturmedicin og kosttilskud, fordi det understøtter immunsystemet og fordøjelsen samt bidrager til en normal lever- og galdefunktion.

Danskerne spiser farlig mad – se, om du også gør det

Baldrian

Baldrian er en elsket og højt skattet urt og har været anvendt med stor succes gennem tiderne.

Urten er kendt og anerkendt for at give ro i kroppen, så søvnen kan indfinde sig og er derfor genialt at indtage ved udfordringer med indslumringsprocessen. Baldrian kan også anvendes, hvis kroppen er anspændt af forskellige årsager.

Mange med dyr anvender baldrian til at give ro omkring nytåret, hvor dyrene er påvirket af nytårsskyts. Baldrian bidrager til afslapning og medvirker til at vedligeholde en normal søvnkvalitet og alt dette uden at virke sløvende og vanedannende.

Kilde: Natur-Drogeriet

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.