Derfor bør du ikke vaske ansigtet i badet

Vasker du ansigtet i et snuptag, når du alligevel står i badet? Det skal du stoppe med, skriver The Gloss. Men nu spørger du måske hvorfor, og svaret er enkelt:

Du kan meget lettere styre vandets temperatur på en vandhane, og vandet skal helst være lunkent eller koldt, når du vasker ansigtet.

Er vandet for varmt, når du vasker ansigtet, vil det tørre huden ud på sigt. Og hvis du ofte har tør hud i ansigtet eller lider af irriteret hud, så gør det kun tingene værre, hvis du vasker med varmt vand.

5 fejl, alle laver i badet

Desuden risikerer man i badet at få andre produkter smurt rundt i ansigtet, fx shampoo og balsam – og disse produkter er langt fra optimale for den sarte hud i ansigtet, der udsættes for al slags vind og vejr.

Derudover er der simpelthen også for meget vand i badet, til at det er sundt for ansigtet, hvis man stikker hovedet ind under strålen. For meget vand skyller alle de naturlige olier væk.

Her er en vigtig besked til dig, der tisser i badet

Vask ansigtet mindst én gang om dagen
Man skal vaske ansigtet mindst én gang om dagen, og det skal anses lidt som at børste tænder – altså noget man ikke springer over, selvom man er træt.

Du skal helst vaske dit ansigt om aftenen, inden du går seng. Kroppen reparerer nemlig sig selv bedst om natten, og en aftenvask sørger for, at du får vasket dagens skidt væk fra ansigtet og giver huden de bedste betingelser.

Om morgenen kan man lige kaste lidt koldt vand i hovedet, men ikke for meget.

Sådan holder du badeværelset rent med et stearinlys

Makeupklude er bedre end ingenting
Det er ikke optimalt kun at bruge en makeupengangsklud, men det er bedre end at gå i seng helt uden at vaske eller fjerne makeup.

Men det er bedre at vaske ansigtet ordentligt i lunkent eller koldt vand. Engangskludene bør ikke blive en rutine, men noget man bruger, når man ikke kan overskue andet, da de altså ikke er lige så gode for huden, skriver The Gloss.

7 ting, der ikke hører til på badeværelset

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.