Sådan lægger du den perfekte makeup

Hver måned bliver vi præsenteret for det ene modetip efter det andet i modebladene, men det er ikke nødvendigvis tips, der passer til alle.

Vi har snakket med to eksperter og bedt dem komme med konkrete makeup tip til piger med lys, gylden og olivenfarvet hud.

Alt, hvad du skal vide om manuel og kemisk eksfoliering af huden

Rens dagligt din hud
Har du olivenfarvet hud, vil det sige at du har en naturlig gul-grøn hudtone. Det gør det nemt for dig, at finde en foundation der passer godt.

Før du lægger foundation er det vigtig at have et rent underlag. Det glæder for alle hudtyper.

Huden skal helst renses hver morgen og aften, og tilføj rigeligt med fugt. Find en fugtighedscreme der passer til din hudtype.

Guide: Se frisk og smuk ud uden makeup

Få makeuppen til at holde hele dagen
– Basen er vigtig, og for at få det bedste resultat og for at makeuppen skal holde længst muligt, bør man bruge en primer. Primer giver fugtighed og udglatter huden. Det får dig til at se frisk ud og får basen til at sidde hele dagen. Og concealer er et must siger makeup artist Cathrine Formoe.

Har du tør hud, bør du bruge en base med olie. Er din hud normal til fedtet, og har du eventuelt nogen urenheder, bør du undgå olie i foundation.

– Olivenfarvet hud er ofte blank, og derfor er det vigtigt at bruge oliefri fugtighedscreme og foundation i ansigtet siger Rose Sandberg, makeupartist.

10 superfoods, der giver flot hud

Mat finish
Hvad enten du har gylden eller lys hud, så er det vigtigt at huske, at man ikke skal vælge en foundation, der er mørkere end sin egen hud.

Foundation skal ikke give farve, men blot en base.

Det er individuelt om man kan lide pudder, men det kan få foundation til at holde længere. Ønsker du en mat finish er pudder nødvendigt.

– Påfør pudderet med en børste i t-zonen for et naturligt resultat. Vil du have et mere dækkende, mat resultat, hjælper det at bruge en svamp. Personligt bruger jeg mineralpudder over foundation. Det dækker og giver et lidt mat look, men fjerner ikke gløden siger Cathrine Formoe.

Få konturer i ansigtet
Solpudder er også valgfrit, og her kan du vælge mat pudder eller pudder med shimmer. Hvis du ønsker ekstra farve eller glød, er det her pudder kommer ind, men overdriv ikke. Det skal se naturligt ud.

Solpudder bør lægges som et tre-tal fra panden ind mod kinderne og ned til hagepartiet. Altså helst i kanterne. Undgå at lægge det i t-zonen.

Rouge er også vigtig for at få kontur i ansigtet. Her er der mange forskellige måder at lægge det på, afhængig af din ansigtsform.

– Et tip er at suge kinderne ind, og lægge lidt på ‘æblet’. Så ser man altid frisk ud tilføjer Formoe.

Form dine øjne med øjenskygge
Hvis du har små øjne, kan det betale sig at bruge lyse farver, og gerne med shimmer. For at åbne dine øjne endnu mere, kan du lægge en lys skygge langs øjenkrogen, og hvid eller gul kohl på den våde kant. Så ser du straks mere vågen ud.

– Du kan også bruge en lidt mørkere farve ved globelinjen, men læg ikke en streg. Undgå smokey eyes, da det gør dine øjne mindre, siger makeup-artisten.

Har du store øjne, kan du sagtens lave smokey eyes – har du meget store og udstående øjne er det flot med lidt mørkere farver – også til hverdag.

Sidder dine øjne tæt, bør du have de mørkeste skygger yderst på øjenlåget. Sidder dine øjne derimod langt fra hinanden skal du lægge de mørke skygger ind mod næseryggen.

Bruger du briller? Læg lidt ekstra makeup på øjnene, da meget af makeuppen ’forsvinder’ bag brillerne.

Kilde: Klikk.no

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.