Kvinders forskelligheder: Nogle har et g-punkt, og andre har ikke

Har du et g-punkt? Du finder kun ud af det på en måde: Ved at føle dig frem.

Har du et g-punkt? Du finder kun ud af det på en måde: Ved at føle dig frem.

Det er en ældgammel diskussion: Findes g-punktet eller ej? Videnskaben har svært ved at svare, men vi har talt med en dansk ekspert, der siger ja! Det findes – men det er ikke alle kvinder, der har et g-punkt.

G-punktet er et særligt følsomt område oppe i skeden. Punktets størrelse er forskellig fra kvinde til kvinde — nogen har et g-punkt på størrelse med en 25-øre og andre en femmer – og nogen er så uheldige slet ikke at være i besiddelse af et.

Det har til formål at forøge din lystfølelse (for eksempel under samvær med din partner), og det skal stimulere og hjælpe dig til at få orgasme. Ifølge praktiserende læge Birgitte Bergqvist er dets egenskab vigtig for vor arts overlevelse, så vi har seksuelt samvær og får børn:

— Hvis det så også er rart, er chancen jo større for, at vi reproducerer os.

Læs også på MY DAILY SPACE: 5 grunde til, du ALDRIG skal fake en orgasme

Findes g-punktet eller ej? Ja og nej
G-punktet blev for første gang omtalt i 1944 af den tyske gynækolog Ernst Gräfenberger. Han opdagede, at der på  indersiden af kvindens forvæg fandtes et område, hvor kvinder efter stimulation kan få meget kraftige orgasmer.

Siden har g-punktet og dets eksistens været meget omdiskuteret, og der er ikke enighed om svaret. Kvinder har i flere århundrede haft en seksuel nydelse under berøring af et bestemt punkt oppe i skeden – men der er ikke fundet videnskabelige svar på, om det er berøring af g-punktet, som udløser en orgasme.

Den russiske gynækolog Adam Ostrzenski mener, at alle kvinder har et. Han har har blandt andet forsket ved hjælp af en krop doneret af en 83-årig kvinde. Her mener han at have fundet hendes g-punkt.

Hans studier skaber dog store bekymringer i lægevidenskaben, da forskningen kun er foretaget på én kvinde. Menneskets anatomi er meget forskelligt, og derfor skulle et lille punkt som g-punktet kunne genfindes i mange andre tilfælde, før man kan tro på sådan en forskning.

Læs også på MY DAILY SPACE: Blærebetændelse: Myter og fakta om kulde, tranebærjuice og sexbakterier 

— JA, det findes
I dag mener flere eksperter, at g-punktet findes, også selv om det ikke er videnskabelig bevist. Praktiserende læge Birgitte Bergqvist siger til MY DAILY SPACE:

— Jeg tror på, at der findes et g-punkt, men jeg er usikker på, om alle har det. Kvinders orgasme kan udløses gennem forskellige former for erotisk stimulation af genitale og ikke-genitale områder, samt visuelle eller auditive sanseindtryk som seksuelle fantasier. Klitoris og vagina er de områder, der hyppigst stimuleres.

Har du et g-punkt? Føl dig frem
Du skal udforske dit eget underliv for at finde ud af, om du har et g-punkt eller ej. Mærk efter. Birgitte Bergqvists fortæller, hvordan du mærker dig frem:

— Man skal med en finger fem til syv centimeter op i skeden på forvæggen, og der kan nogle mærke et område, der er mere ru eller blødt. Ved “kom her”—bevægelsen med fingeren frem og tilbage op mod skambenet kan du mærke stimulationen og lokalisere g-punktet.

Læs også på MY DAILY SPACE: Seksuel sundhed er på fremmarch i sexlegetøjsbranchen

Din partner kan hjælpe dig
For nogle kvinder kan det være svært at finde frem til g-punktet oppe i skeden, og derfor er det til stor hjælp at være to om at lede. Få hjælp af din partner. I kan også eksperimentere med legetøj og sexstillinger, som fremmer den seksuelle proces mellem dig og din partner.

De sexstillinger I kan tage i brug til at finde g-punktet, er doggy- og cowgirlstillingen. I doggystillingen tager din partner dig bagfra, og stillingen gør, at der er sandsynlighed for at ramme dit g-punkt. ‘Ride him like a cowgirl’, jihaa. Sæt dig oven på ham, læn dig bagover for at opnå rette vinkel på hans penis, og mærk g-punktet.

I kan også lave missionærstillingen med et par puder under din bagdel, eller sid oven på ham med dit hoved vendt mod hans fødder.

Eksperimenter jer frem, og find den rette stilling for lige netop jer. Det er altid sjovere at være to, om at finde dit g-punkt.

Kilder: iform.dk, Sexlinien, Videnskab.dk, Dagens.dk, SE og HØR

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.